Mariëlle

#Op mij kan je rekenen

De liefde voor rekenen zat er bij mij al vroeg in. Zo telde ik vroeger vaak de muntjes in mijn spaarpot, niet zozeer om er iets mee te kopen maar gewoon om lekker te tellen. Daarnaast is puzzelen al van jongs af aan één van mijn hobby’s. Een ideale combinatie voor een actuaris.

Toch besloot ik in eerste instantie om niks met mijn liefde voor het rekenen te doen en ging ik de studie activiteiten begeleiding aan de sociale academie in Breda volgen. Echter tijdens mijn stage in het tweede jaar, kwam ik erachter dat ik toch liever mijn hersenen wil laten kraken in plaats van met mijn handen werken.

Ik ben daarom gestopt met die studie en ben wiskunde aan de universiteit van Utrecht gaan studeren. Tijdens mijn werk als automatiseerder bij een grote verzekeraar kwam ik in  aanraking met het actuariaat en werd me duidelijk dat de opleiding tot actuaris een mooie aanvulling op mijn studie wiskunde zou zijn.

Omdat het een klein bedrijf is heb ik met veel facetten van het actuariële werkveld te maken    en dat vind ik erg leuk. Voor de optimale balans wordt er op de afdeling actuariaat soms flink   gepuzzeld en gerekend, ook om te zorgen dat het een aantrekkelijk product oplevert. Dat maakt dit werk bij Dazure zo leuk, ik kan tijdens het werk mijn hobby’s puzzelen en rekenen uitvoeren.

Afbeeldingsresultaat voor mail