GoedIdee Vrouwenlastenbeschermer

#NIEUW

Dazure komt medio april met vrouwenlastenbeschermer

Bedrijven waar veel mensen werken zullen het herkennen: vrouwen hebben doorgaans andere ziekteklachten dan mannen. Mannen hebben niet te kampen met het premenstrueel syndroom (PMS), menstruaties, zwangerschap en ernstige overgangskwalen. Dit zijn de belangrijkste oorzaken van ziekmeldingen door vrouwen. Toch zullen vrouwen hun klachten niet snel toeschrijven aan deze vrouwelijke ongemakken. Vaak wordt de reden om zich ziek te melden omschreven als ‘migraine’, ‘grieperig’ of bij overgangsklachten zelfs als een burn-out. Zelfs huisartsen weten de oorzaak niet altijd te achterhalen.

Productontwikkelaar Dazure heeft zich verdiept in deze klachten. De conclusie kan getrokken worden dat vrouwen die onderkennen waar hun klachten door ontstaan en zichzelf ook de rust gunnen om te herstellen, op de lange termijn minder last hebben (verwijzen naar onderzoek). Het taboe rondom deze lasten moet worden verbroken, zegt de productontwikkelaar.

GoedIdee Vrouwenlastenbeschermer
Per medio april wordt voor werkgevers de vrouwenlastenbeschermer in de markt gezet. Op basis van het aantal vrouwelijke werknemers die in dienst zijn, kan een maandpremie worden berekend. Hiermee kan de werkgever de vrouwelijke werknemer met klachten doorsturen voor professionele hulp. Een ervaren team van specialisten (vrouwen!) zit klaar om deze dames goed te begeleiden bij hun klachten en uiteindelijk zal de werknemer zich minder vaak ziekmelden als de klacht bij de kern worden aangepakt. Er zijn meer oplossingen dan je denkt. “Zie het als een extra mogelijkheid om goed voor je medewerksters te zorgen. Op de lange termijn zul je zien dat het ziekteverzuim onder vrouwen wordt verlaagd en de tevredenheid onder je mensen sterk is verhoogd”, aldus Indra Frishert, commercieel directeur van Dazure.