Gestopte rokers betalen veel minder premie voor ORV

 

Stoptober, doe jij al mee? Eind september hebben bijna 20.000 mensen zich ingeschreven om 28 dagen te stoppen met roken.

Uit onderzoek is gebleken dat je je al na een maand gezonder en fitter gaat voelen. En nog een ander pluspunt: het levert financieel nog eens veel op. Naast het uitsparen van de kosten voor het kopen van sigaretten, kun je ook besparen op verzekeringen. Door te stoppen met roken krijg je voor sommige verzekeringen namelijk een lagere premie. De besparing kan zelfs oplopen tot 85%!

Ook de premie voor je overlijdenrisicoverzekering valt meestal veel lager uit als je bent gestopt met roken óf als je zelfs al gáát stoppen met roken! Dazure heeft vorig jaar in opdracht van Independer de Finvita Ik-stop-met-roken-ORV ontwikkeld. Dit product beloont stoppen met roken met een premieverlaging tot 30%. Als je na twee jaar nog steeds bent gestopt wordt deze korting nog hoger! Bij een groot aantal verzekeraars krijg je de status van niet-roker pas als je minimaal twee jaar bent gestopt. Pas na die periode heeft een klant bij hen recht op het lage niet-rokers tarief. Er zijn echter ook verzekeraars waarbij je een volledig nieuwe aanvraag moet indienen om recht te hebben op de lagere niet-rokers premie. 

Stoppen met roken past precies in de ‘Beter-voor-Elkaar-benadering’ van Independer. Stoppen met roken is allereerst goed voor je gezondheid, maar ook de maatschappij is erbij gebaat omdat niet-rokers in veel gevallen minder gebruik maken van zorg. De financiële stimulans zoals een premiekorting kan mensen net dat laatste duwtje in de rug geven. 

Hoe werkt de stoppen-met-roken-korting precies?
Mensen die deze verzekering afsluiten betalen de eerste 2,5 jaar een premie die 10 tot 30% lager ligt dan de gemiddelde premie voor rokers. Als je na die twee en een half jaar nog steeds niet rookt, krijg je na die periode opnieuw een premiekorting; nog eens 30 tot 40% op de oorspronkelijke premie. Blijk je na twee en een half jaar toch niet te zijn gestopt met roken, dan val je weer in het oorspronkelijk hogere rokerstarief.

Wij wensen de deelnemers aan Stoptober heel veel succes met stoppen!