Tips voor thuiswerken

#Succesvol in je joggingbroek

Tips voor thuiswerken

Om het verspreiden van het Corona-virus te vertragen, werken zoveel mogelijk mensen voorlopig vanuit huis. Voor sommigen de dagelijkse praktijk, maar voor de meesten is het even wennen. Ook wij werken sinds vorige week vanuit huis en vinden langzaam een manier die voor ons team werkt. Om jou te helpen, hebben wij de beste tips voor thuiswerken op een rijtje gezet:

1) Zorg voor structuur. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op. Begin op een vaste tijd en eindig op een vaste tijd en houd regelmatig pauze. Dit betekent niet dat je tussen 8:30 uur en 17:00 uur moet werken. Vooral als je kinderen of een hond hebt kan je de werkdag beter flexibeler inplannen, het maken van een werkschema kan hierbij handig zijn.  

2) Omdat je elkaar wat minder makkelijk aanspreekt dan op kantoor, vraagt samenwerking tussen jou en je collega's om meer structuur en spelregels. Een handige tool die wij hiervoor gebruiken is: Asana, een online projectpagina. Via deze tool houden wij elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn en wat de status is van projecten. 

3) Organiseer de onderlinge communicatie met je collega's, waarbij het niet alleen over werk hoeft te gaan. Via Zoom en/of Teams hebben wij elke ochtend een startup waarin we elkaar op de hoogte houden en bespreken we hoe het met iedereen gaat. Daarnaast hebben wij nog 2 vaste overleggen op een dag waar de collega's die willen bij kunnen aanhaken.

4) Zorg voor een goede werkplek, zoek een afgezonderde plek en maak afspraken met huisgenoten. Als het kan, doe de deur dicht en zet muziek op. Via Spotify hebben wij een muzieklijst gemaakt voor onze collega's met positieve liedjes.

5) Zorg voor voldoende beweging! Dit is ook goed voor je weerstand!

6) Wat betreft het coronavirus; maak jezelf niet gek door elk uur corona nieuws tot je te nemen via radio, internet of tv. Beperk het aantal nieuwsmomenten tot 1 of  2 keer per dag. 

Thuiswerken met kinderen

Thuiswerken met kinderen om je heen, voor wie niet tot een van de 'vitale beroepsgroepen' behoort is dit voorlopig de orde van de dag. Maar ehh... hoe doe je dat? Samen met een aantal collega's met kinderen hebben wij een aantal tips verzameld. Drie weken of langer geen school en ook nog eens moeten thuiswerken, klinkt als mission impossible. Wij helpen je graag!

1) Het is belangrijk om per dag een goede planning te maken. Maar wees realistisch. Je bent minder productief als je kinderen er bij zijn. Plan vooral niet te veel. Anders raak je alleen maar gefrustreerd dat je of je planning niet af krijgt of nog zo veel moet doen. 

2) Zorg voor afwisseling. Tips van onze collega's:
- Maak een bord met een dagindeling
- bol.com boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes
- www.thuisnaarschool.nl, elke werkdag worden van 9:00-12:00 uur lessen gegeven vanuit 6 studio-klaslokalen aan de groepen 3 t/m 8.