Een herkenbare situatie?

#Blog

Een herkenbare situatie?

Je regelt de hypotheek voor een stel dat gaat samenwonen en (beiden) kinderen hebben uit een vorige relatie. Je herkent dit uiteraard als een situatie waarin het wettelijk erfrecht beide partners niet als elkaars erfgenaam ziet. Dit met alle nadelige gevolgen van dien. Dus verwijs je het stel naar de notaris voor advies.

Jaren later kom je er, tijdens een onderhoudsgesprek, achter dat het stel de notaris niet heeft bezocht of dat niet alle vragen door de notaris beantwoord zijn. Belangrijke vragen blijven onbeantwoord, zoals: Wie zijn mijn erfgenamen? Wie gaat mijn nalatenschap later goed regelen zonder dat er onduidelijkheden zijn of ruzie ontstaat? Kan mijn ex-partner later aanspraak maken op (een deel van) mijn erfenis? Gaat mijn erfenis later op aan een eigen bijdrage in de zorg?
Vragen die meestal niet in een halfuur door de notaris beantwoord kunnen worden, maar waar jij als financieel adviseur wellicht ook niet alle kennis over hebt of de tijd er niet voor kan vinden.

ERFplanner adviseurs zijn erkend RegisterExecuteur en geven je klanten, in hun vertrouwde huiselijke omgeving, antwoord op deze vragen en meer! Niet alleen helpen wij de klant met het opstellen van een testament wat precies bij hem/haar past. Ook  worden de kosten en tijd v.w.b. notaris minstens 50% verlaagd. Daarnaast regelen zij ook o.a. social media, wachtwoorden, uitvaartwensen, codicillen en bekijken zij de levensverzekeringen (van de adviseur) op passendheid (erfrechtelijk). Tenslotte kunnen zij uiteraard als executeur worden aangesteld in een testament. Meer weten? Mail naar info@erfplanner.nl of bel 085- 130 12 84.