Nuttige informatie

#wij helpen je graag

Wij helpen je graag

De voogdijverzekering is een verzekering die uitkomst kan bieden op het moment dat ouders iets overkomt, waardoor een voogd verder voor de kinderen zal moeten zorgen. Als dit scenario zich voordoet, dan ga je als aangewezen voogd natuurlijk je uiterste best doen om de kinderen de troost, liefde, steun en opvoeding te geven waar elk kind recht op heeft.. Maar ook het leven van de voogd verandert enorm. Naast het verdriet, loop je als voogd tegen veel onvoorziene extra kosten aan. Een eigen slaapkamer, school, kleding, sport, hobby’s en vakanties zijn geen overbodige luxe. Een voogd aanwijzen (en vastleggen) is al een verstandige zet, maar je kunt beter nog een belangrijke stap verder gaan: ervoor zorgen dat de voogd voldoende financiële middelen heeft om die belangrijke verantwoordelijkheid goed te volbrengen. En er voor zorgen dat het de kinderen aan niets zal ontbreken

Hieronder zie je een overzicht met nuttige informatie. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? 
Neem contact op met onze servicedesk. Wij zijn je graag van dienst!

Wat is een overlijdensrisico verzekering?

Een verzekering die ervoor zorgt dat als iemand (de ‘verzekerde’) vóór een bepaalde datum overlijdt, er geld wordt uitgekeerd aan de nabestaande(n). Daarvoor betaal je een bepaalde premie, meestal per maand. Deze verzekering heeft een begin- en een einddatum en de verzekering komt alleen tot uitkering als de verzekerde komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering. Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gesloten om de nabestaande(n) goed verzorgd achter te laten. Een overlijdensrisicoverzekering kan bijvoorbeeld afgesloten worden in combinatie met een hypotheek.

Hoe lang kan ik mij verzekeren?

Bij ons kun je de verzekering aanvragen voor maximaal 50 jaar. De verzekerde (op wiens leven de verzekering wordt afgesloten) dient bij aanvang minimaal 18 jaar of maximaal 65 jaar te zijn. De verzekering kan dan nog maximaal doorlopen totdat de verzekerde 81 jaar wordt. Bij de GoedIdee Nabestaandenverzekering is de minimale looptijd van de verzekering 1 jaar.

Welk bedrag kan ik verzekeren?

Dit verschilt voor de overlijdensrisicoverzekering GoedIdee Woonlastenverzekering 

Om de hoogte van het verzekerde bedrag te bepalen, kun je het beste advies vragen aan een financieel adviseur. Dit is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Een financieel adviseur kan je hierbij het beste ondersteunen. 

Heb ik recht op een voorlopige dekking?

Dit verschilt voor de overlijdensrisicoverzekering de GoedIdee Woonlastenverzekering. 

Hoe wordt mijn aanvraag verder beoordeeld?

Om te beoordelen of iemand een overlijdensrisicoverzekering kan afsluiten bij ons, is het nodig dat de verzekerde medische gegevens verstrekt. Op basis hiervan wordt er beoordeeld of je een verzekering bij ons kan afsluiten en onder welke voorwaarden. Het is mogelijk dat de verzekerde wordt geaccepteerd, eventueel met een verhoogd risico (verhoging van de premie) of wordt afgewezen. Daarom willen wij meer weten over jouw gezondheid en stellen wij gezondheidsvragen of plannen wij een keuring. Zo kunnen wij vervolgens een inschatting maken van het overlijdensrisico. Jouw gezondheid is dus van groot belang bij de beoordeling van de aanvraag. Zie voor meer informatie onze uitgebreide toelichting onder 'Afsluiten' op onze website.

Wat is premiesplitsing?

Je kunt er, in overleg met jouw adviseur, voor kiezen om de premie te splitsen als je samen met jouw partner een verzekering aan wilt vragen. Over het algemeen is de partner dan de begunstigde en zal deze de eventuele uitkering van de verzekering gaan ontvangen. In dat geval is het verstandig om de premie kruislings te betalen in verband met de belastbaarheid van de uitkering. Jouw adviseur kan je daar meer over vertellen

''Waarom moeilijk doen, als het samen kan''

Odette Bakker - directeur 

Kan ik de overlijdensrisico-verzekering koppelen aan mijn hypotheek?

Ja, op de polis kan een verpandingsclausule worden aangetekend. Met deze clausule geef je aan dat de bank (hypotheekverstrekker) de eerste begunstigde is voor het verzekerd bedrag, zodat hiermee de hypotheek (deels) afgelost kan worden voor de nabestaanden. De bank wordt dan de pandhouder op jouw polisblad. De pandhouder moet toestemming geven voor de meer ingrijpende wijzigingen (bijvoorbeeld: verlaging van het verzekerde bedrag) die je eventueel in de toekomst wilt doorvoeren op jouw polis.

Kan ik mijn (minderjarige) kinderen ook verzekeren?

Kinderen kunnen niet meeverzekerd worden, een verzekerde moet minimaal 18 jaar zijn. Dit heeft te maken met het beantwoorden van de gezondheidsvragen en eventuele medische onderzoeken die benodigd zijn. Over het algemeen zal er ook geen verzekerd belang zijn voor een minderjarige.

Kan ik de overlijdensrisico-verzekering premievrij maken?

Als er voldoende waarde is opgebouwd in de verzekering, dan is het mogelijk om de verzekering premievrij voort te zetten. Vaak wordt hiervoor het verzekerd bedrag verlaagd, afhankelijk van de waarde die is opgebouwd.

Kunnen jullie gedurende de looptijd de premie of voorwaarden aanpassen? (en bloc-clausule)

Bij de GoedIdee nabestaandenverzekering kunnen we de premie ook voor bestaande klanten verlagen, op het moment dat we de premie voor nieuwe klanten verlagen.

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op.

Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt mailen naar: servicedesk@dazure.nl of bel ons via: +31 (0)76 531 07 58. Je kunt ons ook een appje sturen via Whatsapp: 06 308 792 25.

Naar het contactformulier