Kun je een dalende dekking en een gelijkblijvende dekking combineren in één polisaanvraag

#Combinatiedekking

Combinatiedekking

Bij een combinatiedekking combineer je een dalende dekking met een gelijkblijvende dekking in één aanvraag.
Dit is goedkoper dan dat je twee losse aanvragen doet. 

Hoe werkt dit dan?
Je kiest voor een dalende dekking, dat kan lineair of annuïtair dalend zijn. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een ander verzekerd bedrag op einddatum waar naartoe gedaald kan worden. Standaard is er sprake van een daling naar € 0,- verzekerd bedrag op einddatum, maar hier kan dan van afgeweken worden. Het ingevoerde bedrag wordt dan gezien als het gelijkblijvende verzekerde bedrag binnen de polis. Dit is een minimaal bedrag van € 10.000,-.

Adviseur aan het woord

Edwin van der Burgt  van Buurtmannen In mijn adviesgesprekken met de klant bespreek ik altijd uitgebreid hun doelen en wensen. Op basis hiervan merk ik dat de combinatiedekking vooral goed werkt bij jonge mensen met kinderen of met een kinderwens. Zo hebben zij vaak de wens om met de ORV (een deel van) de hypotheek af te lossen maar daarnaast ook een uitkering te krijgen. Bijvoorbeeld om tijdelijk niet te hoeven werken, en/of om de studie van kinderen mee te betalen. Hierbij past de combinatiedekking m.i. erg goed.

Wij werken met Adviesbox, hierin is een premievergelijker opgenomen. Nadeel van deze premievergelijker is dat de combinatiedekking niet vergeleken kan worden. Daarom moet dit handmatig berekend worden. Wellicht dat dit een reden is waarom er vaak gekozen wordt voor twee losse verzekeringen. Mijn ervaring is echter dat de combinatiedekking goedkoper is, dat bereken ik dan handmatig voor mijn klanten.

Adviseur aan het woord

Bas Appel van Appel & Beers financiële dienstverlening – Het sluiten van een combinatie dekking is veelal de uitkomst van maatwerk. Wij adviseren dit in combinatie met bijvoorbeeld bestaande overlijdenrisicoverzekeringen die eerder zijn afgesloten en/of aflopen bij de looptijd van de nieuwe hypotheek. Een andere optie kan zijn om het aflossingsvrije hypotheekdeel af te dekken. Alleen een annuïtair dalende verzekering volstaat dan niet. En twee losse verzekeringen is voor een klant niet altijd even overzichtelijk.

Het hangt er ook van af hoe de samenstelling van de hypotheek is opgemaakt. Nu vandaag de dag de hypotheekrente stijgt en er vaker gekozen wordt voor een kortere rentevastperiode kan na de rente herziening met een hogere rente de hypotheekaflossing minder snel dalen.  Hierbij is ook een combinatiedekking een oplossing om dit te voorkomen i.p.v. een hogere annuïteit.  

Los van de hypotheek kan een combinatieverzekering met een niet tot € 0,- aflopende dekking ook een eenvoudige oplossing zijn voor een  nabestaandevoorziening,  bijvoorbeeld zzp’ers die niet een compleet pensioenplan hebben of willen opstellen.

Veelal hangt van het gesprek af wat een passende oplossing voor betreffende klant is. Klanten hebben daar ook zelf een mening over of moeten mijns inziens daar in ieder geval over nadenken.  

Hoe kan ik aanvragen doen met een combinatiedekking?

De combinatiedekking kun je toepassen bij de GoedIdee (Eenjarig) Overlijdensrisicoverzekering en de Gewoonidee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Allianz. Het is mogelijk om de combinatiedekking aan te vragen via Adviesbox en onze eigen aanvraagapplicatie BizPropeller. 

Uiteraard hebben we vanuit Dazure andere pakketten geattendeerd op deze optie met het verzoek te bekijken of dit ook in hun software aangeboden kan worden. Mocht je werken in een pakket waarbij dit nog niet aan te vragen is, maar je wilt dit wel, laat het dan aan Zakaria weten (zakaria@dazure.nl); samen staan we sterker!