Sterveding

#Podcast

Podcast Sterveding

Wij hebben met ons team te maken met de dood. Er wordt namelijk een geldbedrag uitgekeerd als iemand overlijdt die bij ons verzekerd is. In zo’n periode is er veel contact met de nabestaanden. Maar daarna eigenlijk niet meer. In deze podcastserie zoeken wij jaren later weer contact en gaan we op de koffie. Er is geen script, het gesprek loopt zoals het loopt.

Ik had een bestand met gegevens voor m’n neus. Allemaal mensen die onverwacht een dierbare hebben verloren en aan wie de verzekering had uitgekeerd. Welke verhalen schuilen er achter deze mensen? Hoe belangrijk was die uitkering nadat hun geliefde wegviel? Hoe gaat het nu, een paar jaar later? Een beetje zenuwachtig ben ik gaan bellen. Ik mocht langskomen. Het zijn heftige verhalen, allemaal heel verschillend. Ik ben een beetje gaan houden van deze lieve mensen.
Nogmaals dank voor jullie gastvrijheid en openhartigheid. Liefs, Barry

Barry

Na het beluisteren van deze podcast hóu je van deze vrolijke 43-jarige Zaandamse brandweerman. Barry is een authentiek, positief mens met het hart op de tong. Een dapper liefdesverhaal met een lach en een traan, wijze lessen & heel mooi verteld. Hartverscheurend en hartverwarmend ineen.

Ter nagedachtenis van zijn overleden vrouw beklom Barry samen met familie en vrienden de Mont Ventoux. Hier is een aftermovie van gemaakt.

Rianne

Rianne (48) vertelt gedetailleerd over de zwarte dag dat haar man Gerard verongelukt. ‘s Morgens vertrekt hij op de motor naar de slagerij om te gaan werken. Als hij voorzichtig over de middellijn rijdt om te kijken of hij kan inhalen, komt er een wit busje op hem af. De avond ervoor stond deze levensgenieter nog vrolijk te dansen in de huiskamer, samen met zijn kinderen.

Metin

Metin Esen heeft altijd hard aan de weg getimmerd. Veel werken, vaak op reis, investeren, aan later denken. Sinds het overlijden van zijn vrouw Selma en de begrafenis in Bulgarije realiseert hij zich dat ‘later’ niet meer zal komen zoals hij het voor ogen had. Als hij de klok terug kon draaien, had hij veel meer tijd doorgebracht met zijn gezin. Dat schuldgevoel vreet aan hem, maar het zorgt er ook voor dat hij nu wel veel tijd vrij maakt voor zijn 14-jarige dochter Selin. Haar moeder mocht niet ouder worden dan 43. Door alle emoties springt Metin in zijn verhaal soms van de hak op de tak.

Ineke

Bij Ineke (42) staat op een avond de politie voor de deur. Ze denkt eerst nog dat haar zoon iets heeft uitgevreten, maar als ze ziet dat ook een goede vriend van haar man naast de agent staat gooit ze van schrik de deur voor hun neus dicht. Ze voelt dat er iets vreselijk mis moest zijn. Luister naar het verhaal van een sterke vrouw die de afgelopen jaren de koers van haar drie kinderen heeft gevaren, zoals ze zelf zegt.

Lisa

Lisa omarmt het rouwproces en laat gebeuren wat komt. Zowel verdriet als blijdschap. Ze vecht niet tegen haar tranen en je merkt dat dit van haar een krachtige vrouw heeft gemaakt. Haar man Gerard overleed aan slokdarmkanker. Dat ze twee overlijdensrisicoverzekeringen hadden, is te danken aan een goede vriend die financieel adviseur is. Zelfstandig ondernemer Gerard wuifde het eerst nog met wat gekkigheid weg “denk jij dat ik dood ga dan?”. Haar hondje Saar wijkt geen seconde van haar zijde tijdens de opname.

Yvonne

Harry, de man van Yvonne, dacht zelf dat zijn lichamelijke klachten en vermoeidheid met een burn-out te maken hadden. Helaas was het veel ernstiger en had hij niet lang meer te leven. Ze maken er nog zes prachtige weken van en dat is vooral aan Harry te danken, zegt Yvonne. Harry’s ongekende positiviteit in die laatste fase van zijn leven geeft haar tot op de dag van vandaag de kracht en handvatten om door te gaan.