Ga je scheiden of ben je gescheiden? 

#Opzeggen van je overlijdensrisicoverzekering is niet altijd de beste keuze

Ga je scheiden of ben je gescheiden? 

Als je uit elkaar gaat, kun je denken aan het opzeggen van je overlijdensrisicoverzekering. Toch is opzeggen niet altijd de beste keuze. Een overlijdensrisicoverzekering kun je nog nodig hebben in de toekomst.

Een overlijdensrisicoverzekering voor als de alimentatie stopt wanneer je ex-partner overlijdt
Wanneer je gaat scheiden / gescheiden bent kan het zo zijn dat jij en je ex-partner elkaar financieel blijven ondersteunen. Het kan gaan om een bijdrage aan elkaars levensonderhoud en de opvoeding en verzorging van jullie kind(eren). Maar wat als je ex-partner komt te overlijden? Dan stoppen ook de alimentatiebetalingen. Het kan zijn dat je hierdoor in de financiële problemen komt. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je de kosten blijven betalen. Bijvoorbeeld ook de studies van het kind / de kinderen. 

Een overlijdensrisicoverzekering splitsen
Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gesloten bij het kopen van een huis. Wanneer je uit elkaar gaat blijft vaak een van de partners in de woning wonen. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt dan meestal de partner die uit de woning gaat van de verzekering gehaald. Maar het is ook mogelijk om je verzekering te splitsen. Hierdoor kunnen jullie beiden een overlijdensrisicoverzekering behouden. In plaats van één uitkering zijn er vanaf dat moment twee uitkeringen verzekerd. Als de uitgangspunten gelijk blijven doen we dit zonder het invullen van een nieuwe gezondheidsverklaring. 

Opzeggen
Wil jij of je ex-partner toch stoppen met de overlijdensrisicoverzekering? Dan is er altijd schriftelijke toestemming van beide verzekeringnemers nodig. De verzekering opzeggen doe je door te mailen naar servicedesk@dazure.nl of ons een brief te sturen.