Top-up at birth regeling

voor jouw GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering

Tijd voor een nieuw 'GoedIdee'!

De voorwaarden van de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering hebben we uitgebreid! Ditmaal met de GezinGeregeld dekking! Hiermee krijg je bij de geboorte of adoptie van je kindje kosteloos 20 % verhoging van het verzekerde bedrag gedurende zes maanden!

HOE WERKT HET?
Heel eenvoudig! We hebben het even voor je op een rij gezet:
1. Je meldt de geboorte of adoptie binnen een jaar via servicedesk@dazure.nl;
2. Wij bevestigen je dat we je verzekerde bedrag met 20% hebben verhoogd gedurende 6 maanden
(de verhoging is maximaal € 100.000,-). Kosteloos!! En zonder medische beoordeling!

Kindje erbij? Gefeliciteerd; laat het ons weten!

Hoe werkt het?

Met de top-up dekking kan een verzekerde melding maken van de geboorte (of adoptie) van een kindje, waarna het verzekerd bedrag kosteloos 20% (maximaal € 100 000) verhoogd mag worden gedurende een half jaar. Voor deze verhoging hoeft geen nieuwe medische beoordeling worden doorlopen, simpelweg melding maken bij de Servicedesk is genoeg (servicedesk@dazure.nl).

Na het half jaar kan ervoor gekozen worden om het verhoogde verzekerde bedrag aan te houden tegen een nieuwe premie, of terug te gaan naar de huidige situatie; de polis loopt dan voor dezelfde premie en verzekerd bedrag weer door. Je zit dus nergens aan vast na deze zes maanden.

Waarom doen we dit?

Er zijn veel momenten in het leven die van invloed kunnen zijn op de financiën. Denk aan de gevolgen van een scheiding, trouwen, verhuizen, arbeidsongeschikt worden of overlijden. Na gezinsuitbreiding ontstaat er een groter financieel risico, er zijn dan meer mensen afhankelijk van het gezinsinkomen. Maar weinig mensen denken er dan aan om opnieuw met een financieel adviseur om tafel te gaan zitten of de uitgangspunten binnen de (overlijdensrisico)verzekering te evalueren. Dazure helpt hier een handje mee, door ze met de kosteloze verhoging verzekerd bedrag meer bewust te maken van de financiële gevolgen van de geboorte.

Speciaal voor verzekerde die een GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering hebben lopen 

Verzekerde van de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering bieden we dit jaar een ruimere periode aan voor melding van geboorte (of adoptie). In plaats van de termijn van een jaar, mag een bestaande relatie binnen een periode van twee jaar na geboorte van het kindje melding maken bij ons en gebruik maken van de top-up dekking. Dus is de verzekerde in de afgelopen twee jaar (opnieuw) vader of moeder geworden? Meld het dan bij ons en ontvang de gratis verhoging op de verzekering.

Polisvooorwaarden

Polisvoorwaarden 

 • Is de verhoging kosteloos?

  Ja, de verhoging is de eerste 6 maanden kosteloos. Na deze periode kan er gekozen worden om terug te gaan naar de huidige situatie;  de polis loopt dan voor dezelfde premie en verzekerd bedrag weer door of de verhoging te behouden tegen een nieuwe premie. 

  De verzekerde zit dus nergens aan vast na de 6 maanden.

 • Is er een nieuwe medische beoordeling nodig voor de verhoging?

  Er is geen medische beoordeling nodig voor de verhoging. 

 • Kan je ook melding maken bij adoptie?

  Ook ouders die een kindje adopteren kunnen hiervan melding maken binnen een jaar na de adoptie. Dazure biedt ook dan de mogelijkheid om het verzekerde bedrag kosteloos te verhogen met 20% gedurende een half jaar. In dat geval geldt de meldingstermijn vanaf moment van adoptie en dient het kind minderjarig te zijn.

 • Wat als ik de verhoogde dekking niet wil houden?

  Wanneer de periode van 6 maanden bijna verstreken is ontvang je van ons een bericht met de vraag of je de verhoging wilt behouden of terug wilt gaan naar de huidige situatie. Aan de hand van jou reactie zullen wij de verhoogde dekking wel of niet doorvoeren. 

 • Wordt de verhoging automatisch teruggezet na de periode van 6 maanden?

  Wanneer de periode van 6 maanden bijna verstreken is ontvang je van ons een bericht met de vraag of je terug wilt gaan naar de huidige situatie of de verhoging wilt behouden tegen een nieuwe premie. Reageer je niet op dit bericht dan blijf je dezelfde premie betalen als in je huidige situatie.