De Woonlastenverzekering

#Blog

Als financieel adviseur zit je met jouw relatie om tafel om de hypotheek te verzorgen: spannend voor de relatie en voor jou vaak de leukste momenten in het werk. De inventarisatie van alle zaken die de relatie belangrijk vindt, nu en in de toekomst. Dan is het ook belangrijk om ze te wijzen op de consequenties van deze grote aankoop en het aangaan van de hypothecaire lening. En van de risico’s.

Dazure is al jaren een betrouwbare partner op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. We bieden verzekeringen aan die zowel in prijs als kwaliteit aansluiten bij de verschillende type relaties die bij jou aan tafel zitten. Maar er komt meer kijken bij een hypotheek dan enkel de overlijdensrisicoverzekering. Het risico van een daling van het inkomen door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, en het niet meer kunnen betalen van de hypotheeklasten, blijkt nog vaak een lastig gespreksonderwerp.

Een ongeluk, ziekte of werkloosheid kan zorgen voor een flinke achteruitgang van het inkomen. Met een woonlastenverzekering kun je de woonlasten blijven betalen wanneer je arbeidsongeschikt of werkloos raakt. De verzekerde ontvangt een maandelijkse uitkering waarmee voor een bepaalde periode de woonlasten betaald kunnen worden. Afhankelijk van de periode kunnen ze in de tussentijd kijken of er maatregelen genomen kunnen worden, om het inkomen aan te vullen of de uitgaven te verminderen, zodat ze in het huis kunnen blijven wonen.

Maar hoe vaak werd je in het verleden niet geconfronteerd met een woonlastenverzekering die zich beroept op de waslijst aan uitsluitingen en weigert uit te keren? Tijd dus voor een nieuwe aanbieder, die het anders doet; door bij de aanvraag voldoende door te vragen, zorgen we er voor dat jouw relaties bij een claim ook daadwerkelijk een uitkering krijgen en zich daar geen zorgen over hoeven te maken.

Neem onze GoedIdee Woonlastenverzekering dus eens mee in het hypotheekgesprek, een verzekering die maximaal 125% van de woonlasten verzekert, voor mensen die een hypotheek gaan sluiten en in loondienst werken. Arbeidsongeschiktheid en (optioneel) werkloosheid is gedekt en de premie is scherp. De risicodrager is Bovemij, tevens de verzekeringsmaatschappij van BOVAG. Een klassieke woonlastenverzekering die gemakkelijk uit te leggen is aan de consument, aan te vragen via Adviesbox of www.dazure.nl, en bij een claim gewoon uitkeert. Dat kun je met een gerust hart adviseren!