Geld terug bij opzeggen van je overlijdensrisicoverzekering? Het bestaat!

#Blog

Zojuist hebben we € 3.986,- terugbetaald aan een klant. Het is best veel geld, maar toch voelen wij vooral trots als we de druk op de knop geven om het bedrag uit te betalen aan de klant. De klant heeft z'n GoedIdee overlijdensrisicoverzekering niet meer nodig. 

De polis is in 2010 afgesloten voor een periode van 22 jaar (t/m 2032). De polis wordt echter eerder opgezegd per februari 2020. De redenen van opzeggen? Het kan met een scheiding of een overlijden te maken hebben. Maar ook met de verkoop van een huis of bijvoorbeeld een erfenis.

Bij de polis was de maandpremie bij aanvang € 123,24 en in de afgelopen jaren hebben we de premie 4 keer kunnen verlagen tot op het einde € 89,33. Dit is een mooi kenmerk van de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering. Tussentijds de premie verlagen kan omdat wij de opbouw van de GoedIdee premie altijd blijven evalueren. Volgens landelijke statistieken worden mensen steeds ouder. De kans op overlijden verlaagt druppelsgewijs. Dus kan de premie geregeld omlaag. Over het algemeen zijn overlijdensrisicoverzekeringen de afgelopen jaren veel goedkoper geworden. Wij vinden het dan wel zo eerlijk om ook bij een lopende polis de premie te verlagen. En niet alleen voor nieuwe de klanten.

De reden dat deze klant € 3.986,- terug krijgt? Bij de GoedIdee betaal je een 'gelijkblijvende premie', dus over de hele periode dezelfde premie. Omdat hij in het begin van de looptijd jonger is (kleinere kans op overlijden) dan aan het einde, betaalt hij in het begin naar verhouding teveel. Dit tegoed is in een spaarpot (premiedepot) gezet omdat we dat later nodig hebben. Want dan is de premie eigenlijk hoger omdat hij dan ouder is. Omdat hij de polis nu niet meer nodig heeft, betalen wij dat tegoed wat in het premiedepot staat netjes terug aan de klant.

De premie van de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering is door de zesde premieverlaging in 2020 een van de goedkoopste in de markt, met name voor hogere verzekerde bedragen. Daarnaast heeft het product de beste voorwaarden.