(H)eerlijke koffie

#Blog

Bij Dazure zijn wij echte koffiedrinkers. Sommige collega’s maken prachtige cappuccino’s met een dikke laag opgeklopte melk en anderen drinken graag een dubbele espresso. We weten van elkaar hoe we de koffie het liefst drinken. “So what?” zul je misschien denken. Maar wij drinken niet zomaar koffie. We proberen bewuste keuzes te maken op elk vlak. Dat strookt met onze missie: de wereld elke dag een beetje beter maken. Dus het liefst drinken we eerlijke koffie. Dat is in ons geval de koffie van KoffieKracht.

KoffieKracht
KoffieKracht is een initiatief van Bert Heeren en Hans van Overeem (ondersteund door Kees Klomp). Het is onderdeel van de in 2016 opgerichte sociale onderneming WeShoring. De koffiebonen worden gebrand door werkzoekenden met een uitkering om ze (terug) naar de arbeidsmarkt te helpen. (H)eerlijke koffie dus! Wij hechten zelf ook waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit doen wij door ons in te zetten voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samenwerking met gelijkgestemden lijken als vanzelf van de grond te komen als je eenmaal die weg inslaat.

Bezoek van onze Barista
Om het jaar goed te beginnen hebben wij een barista langs gestuurd bij partijen die met ons samenwerken. Zij kregen een heerlijk bakkie van KoffieKracht aangeboden. Ik hoop dat we op die manier onze relaties verrast hebben, wij vinden het tof om anders-dan-anders bezig te zijn met iets eenvoudigs als koffie. En zo helpen we elkaar om samen de wereld elke dag een beetje beter te maken.

Koffie? :)