GoedIdee VoogdijVerzekerd

#Financiële rust voor de toekomst van je kinderen na jouw overlijden

GoedIdee VoogdijVerzekerd

Heb jij al een voogd vastgelegd voor je (minderjarige) kind(eren)? Dat vinden wij heel goed en verstandig. 85,7% Van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen na het overlijden van beiden of één van hen op dezelfde manier kunnen blijven leven, studeren en zich ontwikkelen. De kans dat je er als ouder niet meer bent om voor je kinderen te zorgen is gelukkig klein. Toch kan dit gebeuren, en is het geruststellend om de zorg dan goed geregeld te hebben.

De aangewezen voogd zal met liefde klaarstaan
Als dat rampscenario zich voordoet, dan ga je als aangewezen voogd natuurlijk je uiterste best doen om jullie kinderen de troost, liefde, steun en opvoeding te geven waar elk kind recht op heeft. Maar ook het leven van de voogd verandert enorm. Naast het verdriet, loop je als voogd tegen veel onvoorziene extra kosten aan. Een eigen slaapkamer, school, kleding, sport, hobby’s en vakanties zijn geen overbodige luxe. Een voogd aanwijzen is al een verstandige zet, maar je kunt beter nog een belangrijke stap verder gaan: ervoor zorgen dat de voogd voldoende financiële middelen heeft om die belangrijke verantwoordelijkheid goed te volbrengen. En er voor zorgen dat het de kinderen aan niets zal ontbreken.

Daarom introduceert Dazure nu als eerste in Nederland de complete oplossing hiervoor: de GoedIdee VoogdijVerzekerdMet deze verzekering heb je alles rondom voogdijschap voor een vast en klein bedrag per maand voor je kind(eren) geregeld tot ze 25 jaar zijn. Deze verzekering bestaat uit:

 • Een eenmalige lineair (evenredig) dalende uitkering op maat per kind
 • Een eenmalige uitkering voor de voogd
 • Begeleiding bij het vastleggen van de voogdij
 • Begeleiding bij de afwikkeling nalatenschap vanuit een register executeur

Binnenkort via Dazure beschikbaar

Wil je de GoedIdee VoogdijVerzekerd aanvragen? Mail dan naar relatie@dazure.nl. Binnenkort is de GoedIdee VoogdijVerzekerd aan te vragen via de Dazure omgeving. Heb je nog geen aanstelling bij ons? Vraag deze dan hier aan.  

 • Een eenmalige lineair (evenredig) dalende uitkering op maat per kind

  Voor deze verzekering kun je kiezen uit drie dekkingsvarianten:
  1. Goed € 4.000 per kind per jaar (inkomen van € 0 t/m 2.500 netto pm)
  2. Comfort € 5.000 per kind per jaar (inkomen van € 2.500 t/m € 3.000 netto pm)
  3. ComfortPlus: € 6.500 per kind per jaar (inkomen vanaf € 3.000 netto pm).

  Bij overlijden van de enige ouder of ouders wordt er een lineair (evenredig) dalende éénmalige uitkering gedaan die gebaseerd is op een jaarlijks bedrag voor de kinderen. Als het kind nog minderjarig is, zal de ouder of de voogd het geld beheren.

 • Een eenmalige uitkering voor de voogd

  Als beide ouders overlijden, dan ga je als aangewezen voogd natuurlijk je uiterste best doen om de kinderen troost, liefde, steun en opvoeding te geven waar elk kind recht op heeft. Maar ook het leven van de voogd verandert enorm. Naast het verdriet, loop je als voogd tegen veel onvoorziene extra kosten aan.

  Bij overlijden van beide ouders wordt er eenmalig € 25.000,- uitgekeerd aan de voogd.

   

 • Hulp bij de nalatenschap: met Register Executeur

  Bij je eigen overlijden of dat van je partner komt er veel op jou en/of je kinderen af. Daarom bieden we  niet alleen de financiële zekerheid voor je kinderen, maar ook ondersteuning bij de afwikkeling van de nalatenschap. Je kan namelijk ook gebruik maken van van de ondersteuning van een onafhankelijk *Register Executeur. 

  Een Nalatenschap wordt ook wel erfenis genoemd. De persoon die overlijdt laat bezittingen en mogelijk schulden achter. Het vaststellen wat de nalatenschap allemaal inhoudt, aan wie dit toekomt en ervoor zorgen dat alle betrokken partijen hierin meegenomen worden moet correct gebeuren. Dat is meestal veel en ingewikkeld werk. Vaak doet de ‘executeur’ (uitvoerder) dit. Die kan benoemd worden in een testament. Als dit niet is afgesproken dan is de erfgenaam vaak verantwoordelijk. Zijn er meerdere erfgenamen? Dan zijn deze gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. In de praktijk kan dit nog best ingewikkeld zijn, helemaal als er verschillende erfgenamen zijn met andere (soms strijdige) belangen. Nog los van de emotie die komt kijken bij het verlies van een dierbare. Het is daarom erg geruststellend om te weten dat de erfgenaam hierbij goed geholpen wordt door de executeur. Zeker als dit je eigen kind is!

  De register Executeur heeft een onafhankelijke positie, is lid van de Stichting RegisterExecuteur en begeleidt jullie als nabestaanden bij de volgende onderdelen:

  • Boedelbeschrijving: een gedetailleerd overzicht van de bezittingen en schulden van de overledene. 
  • Geldvordering voor Minderjarige Kinderen: Als er geen testament is, zorgen we dat het wettelijke deel waar de kinderen recht op hebben wordt vastgesteld
  • Verklaring Erfrecht: de notariële akte die alle erfgenamen en hun rechten vaststelt. Meestal nodig; o.a. bij bankzaken
  • Bevoegdheden voor de voogd: in sommige gevallen heeft een voogd toestemming nodig van de rechter. De registerexecuteur begeleidt de aanvraag hiervoor.

  Is jouw situatie complexer (denk aan afhandelen van schulden of zakelijke belangen)? Geen zorgen: ook dan kan de Register Executeur samen met de nabestaanden bekijken welke extra werkzaamheden zij over kunnen nemen en wat hiervan de kosten zijn. 

  *De Stichting RegisterExecuteur is een landelijk opererende organisatie die gespecialiseerd is in de zakelijke en financiële voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen. De ruim 110 aangesloten Register Executeurs die aangesloten zijn bij de stichting hebben een gedegen juridische en fiscale opleiding gevolgd en zijn zeer ervaren.

 • Hulp bij het vastleggen van de voogdij

  Het vastleggen van de voogdij doe je in je testament of via www.rechtspraak.nl. Je testament regel je bij een notaris. Het registreren van de voogd(en) in het gezagsregister kan online. Hieronder lees je hoe dat werkt.

  Tip: Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:
  - DIGID van jezelf en je eventuele partner.
  - Het BSN nummer van je kind(eren). Dat vind je op het ID, paspoort of een zorgpas.
  - Naam en adres gegevens van de voogd en evt. reserve voogd (zorg dat je dit van tevoren met de betrokkenen besproken hebt).

  Je doet het in een paar eenvoudige stappen:
  1. Ga naar www.rechtspraak.nl en log in met je DigiD
  2. Ga naar ‘Burger’ – ‘familie’ - ‘Voogdij na overlijden’. Vul bij de ‘Inleiding’ in wie het verzoek in dient. Je kunt hier kiezen uit één van de ouders of beide ouders samen.
  3. Vervolgens kom je bij het onderdeel ‘De ouders’. Hier controleer je de gegevens van de ouders. Klik daarna op ‘volgende stap’.
  4. Het volgende onderdeel is de ‘beoogde voogd(en). Hier vul je de gegevens van de voogd(en) in.
  5. Bij de volgende stap ‘voogd(en) aanwijzen’ geef je per kind aan wie hier de voogd voor is. Je kunt, als je meerdere kinderen hebt, deze kinderen aan verschillende voogden toekennen. Je kunt hier ook een reserve voogd aanwijzen.
  6. De laatste stap is  ‘Bevestiging’. Hiermee dien je het verzoek in. Je kunt hier ook een kopie van je hele verzoek downloaden.

  Na afronding heb je binnen enkele werkdagen het officiële bericht van de rechtbank in huis.

  Een uitgebreide uitleg over het registreren van de voogdij via www.rechtspraak.nl vind je hier>

Vragen of hulp nodig bij je aanvraag?


Neem contact met ons op

#Meer info

Overige productinformatie over de GoedIdee VoogdijVerzekerd.

Lees verder>

Dit zeggen anderen over ons

 • Duidelijke informatie en deskundige medewerkers

 • Snel, makkelijk, duidelijk en super goede begeleiding met veel lagere kosten dan een ander

 • In alle opzichten goed

 • Eerlijk product

Via Independer Reviews

Adviseur zoeken?

#Keep calm, wij helpen je

Vind dé adviseur