VoogdijVerzekerd

#zorg en financiële zekerheid voor je kinderen, hun voogd en jezelf

VoogdijVerzekerd

Heb jij de zorg voor je kinderen al geregeld voor het geval dat je overlijdt? Maar liefst 85,7% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen na het overlijden van beiden of één van hen op dezelfde manier kunnen blijven leven, studeren en zich ontwikkelen.

Daarom is het goed dat je onze informatie leest. Natuurlijk, de kans dat je er als ouder niet meer bent om voor je kinderen te zorgen is gelukkig klein. Toch kan dit gebeuren, en het is geruststellend om zélf deze zorg dan goed geregeld te hebben. Want je wilt natuurlijk niet dat je kinderen in zo'n geval afhankelijk zijn van onzekere sociale voorzieningen. Of dat de voogd voor hoge kosten komt te staan.

Hiervoor hebben wij nu de compléte oplossing: de GoedIdee VoogdijVerzekerd. Met deze verzekering heb je alles rondom voogdijschap voor een vast en klein bedrag per maand voor je kind(eren), hun voogd en jezelf geregeld. Bovendien kun je altijd opzeggen als je kinderen deze verzekering niet meer nodig hebben.

Bekijk hier de kosten van een kind.

 • Een eenmalige lineair (evenredig) dalende uitkering op maat per kind
 • Een eenmalige uitkering voor de voogd
 • Begeleiding bij het vastleggen van de voogdij
 • Begeleiding bij de afwikkeling nalatenschap vanuit een RegisterExecuteur

Nu voor adviseurs via Dazure beschikbaar

De GoedIdee VoogdijVerzekerd is aan te vragen via de Dazure omgeving, waarvoor je inlogcodes ontvangt. Binnenkort komen we ook met een rechtstreekse aanvraagmogelijkheid voor ouders, zodat ze ook zelf deze verzekering kunnen aanvragen!

Wil je als adviseur de GoedIdee VoogdijVerzekerd aanvragen voor jouw relaties, maar heb je nog geen samenwerking met Dazure? Vraag deze dan hier aan.

 


 • Jouw VoogdijVerzekerd in 4 eenvoudige stappen:

  1.Lees de informatie op deze pagina.
  Zo weet je zeker dat VoogdijVerzekerd de belangrijke zekerheid voor jou en je kinderen is.

  2.Kies een adviseur.
  VoogdijVerzekerd is via adviseurs verkrijgbaar. Hij of zeij helpt je ook met het kiezen van de variant die het best bij jou past

  3.Sluit VoogdijVerzekerd.
  Het is belangrijkste doe je immers zo snel mogelijk: het regelen van de financiële zekerheid voor je kinderen vóórdat er iets gebeurt.

  4.Indien nodig: kies de voogd voor je kinderen.
  Daarvoor heb je wellicht nog wat tijd nodig. Dat begrijpen wij: dat doe je immers weloverwogen. Lees ook onze tips hierover. Met VoogdijVerzekerd biedt je de voogd die je uiteindelijk kiest ook zijn of haar belangrijke zekerheid.

   

 • Een eenmalige lineair (evenredig) dalende uitkering op maat per kind

  Dit is voor de kosten van levensonderhoud, studie, sport en al het andere dat je kind nodig heeft. Voor deze verzekering kun je kiezen uit drie dekkingsvarianten:
  1. Goed € 4.000 per kind per jaar
  2. Comfort € 5.000 per kind per jaar
  3. ComfortPlus: € 6.500 per kind per jaar

  Bij overlijden van de enige ouder of ouders wordt er een lineair (evenredig) dalende éénmalige uitkering gedaan die gebaseerd is op een jaarlijks bedrag voor de kinderen. Als het kind nog minderjarig is, zal de ouder of de voogd het geld beheren.

 • Een eenmalige uitkering voor de voogd

  Als beide ouders overlijden, dan ga je als aangewezen voogd natuurlijk je uiterste best doen om de kinderen troost, liefde, steun en opvoeding te geven waar elk kind recht op heeft. Maar ook het leven van de voogd verandert enorm. Naast het verdriet, loop je als voogd tegen veel onvoorziene extra kosten aan.

  Bij overlijden van beide ouders wordt er eenmalig € 25.000,- uitgekeerd aan de voogd.

   

 • Hulp bij de nalatenschap: met RegisterExecuteur

  Bij je eigen overlijden of dat van je partner komt er veel op jou en/of je kinderen af. Daarom bieden we  niet alleen de financiële zekerheid voor je kinderen, maar ook ondersteuning bij de afwikkeling van de nalatenschap.
   Je kan namelijk ook gebruik maken van van de ondersteuning van een onafhankelijk *RegisterExecuteur. Die neemt veel werk uit handen.

   

 • Hulp bij het vastleggen van de voogdij

  Het vastleggen van de voogdij doe je in je testament of via www.rechtspraak.nl. Je testament regel je bij een notaris. Het registreren van de voogd(en) in het gezagsregister kan online. Hieronder lees je hoe dat werkt.

  Tip: Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:
  - DIGID van jezelf en je eventuele partner.
  - Het BSN nummer van je kind(eren). Dat vind je op het ID, paspoort of een zorgpas.
  - Naam en adres gegevens van de voogd en evt. reserve voogd (zorg dat je dit van tevoren met de betrokkenen besproken hebt).

  Je doet het in een paar eenvoudige stappen:
  1. Ga naar www.rechtspraak.nl en log in met je DigiD
  2. Ga naar ‘Burger’ – ‘familie’ - ‘Voogdij na overlijden’. Vul bij de ‘Inleiding’ in wie het verzoek in dient. Je kunt hier kiezen uit één van de ouders of beide ouders samen.
  3. Vervolgens kom je bij het onderdeel ‘De ouders’. Hier controleer je de gegevens van de ouders. Klik daarna op ‘volgende stap’.
  4. Het volgende onderdeel is de ‘beoogde voogd(en). Hier vul je de gegevens van de voogd(en) in.
  5. Bij de volgende stap ‘voogd(en) aanwijzen’ geef je per kind aan wie hier de voogd voor is. Je kunt, als je meerdere kinderen hebt, deze kinderen aan verschillende voogden toekennen. Je kunt hier ook een reserve voogd aanwijzen.
  6. De laatste stap is  ‘Bevestiging’. Hiermee dien je het verzoek in. Je kunt hier ook een kopie van je hele verzoek downloaden.

  Na afronding heb je binnen enkele werkdagen het officiële bericht van de rechtbank in huis.

  Een uitgebreide uitleg over het registreren van de voogdij via www.rechtspraak.nl vind je hier>

 • Keuze van een voogd en tips voor het gesprek

  We begrijpen heel goed dat je het lastig vindt om de beste voogd voor je kinderen te kiezen. Hij of zij ( in de praktijk vaak een stel) nemen de zorg en opvoeding van je kinderen over als jij er niet meer bent. We geven je graag een aantal vragen die voor jezelf en voor je kinderen belangrijk kunnen zijn.

  Weet je wie je wilt vragen? Mooi! Maar hoe doe je dat het best? We hebben een aantal tips voor je om dit gesprek op een goede manier te starten en te voeren.
  Lees daarom onze vragen bij je keuze en gesprek tips

 • Wat gebeurt er als ik mijn verzekeringspremie niet betaal?

  Hier kun je vinden wat er gebeurt als je de verzekeringspremie niet betaald. 

 • Nu denk je misschien....

  Waarom zou ik VoogdijVerzekerd sluiten vóórdat ik een voogd heb gekozen?
  De belangrijkste reden: Als eerste de financiële zekerheid voor de zorg voor je kinderen regelen. Want wellicht duurt het nog even voordat je een voogd hebt gekozen en daarmee afspraken hebt gemaakt. Als je zelf nog geen voogd hebt benoemd, dan bepaalt bij overlijden de rechter wie de voogd wordt. En ook voor die is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende middelen zijn om je kinderen goed op te vangen en te verzorgen.

  Er zijn toch sociale voorzieningen?
  Zeker. We leven in een mooi land. Maar bij het overlijden van één van de twee ouders schieten sociale verzekeringen als de ANW vaak te kort, want:
  -Afhankelijk van leeftijden
  -Kortingen bij inkomen, uitkeringen en gezinssituatie.

  Er komt toch een erfenis?
  Dat kan. Maar als er nú vermogen is kan dat de komende jaren afnemen. Je weet immers niet wat er in de toekomst gebeurt. En aan vermogen dat je hoopt op te bouwen hebben je kinderen niets als je morgen wat overkomt.

  Ik heb toch een nabestaandepensioen?
  Nabestaandepensioen en/of wezenpensioen op het moment van overlijden is ook onzeker. 
  - Is het op risicobasis? Dan ben je niet meer verzekerd als je van baan verandert. En je weer nú niet hoe dat er bij je nieuwe werkgever uitziet.
  - Is het voldoende?
  - Ben je ZZP'r? Of wellicht wordt je dat? Dan heb je geen nabestaandepensioen via een werkgever en moet je deze zaken zélf regelen.

Nuttige informatie over de GoedIdee VoogdijVerzekerd


Wij helpen je graag

#Meer info

Overige productinformatie over de producten van Dazure

Lees verder>

Vragen of hulp nodig bij je aanvraag?


Neem contact met ons op

Deze verzekering afsluiten?

 • Dat kan via jouw financieel adviseur.
 • Zoek je een adviseur? Vind er hier een bij jou in de buurt. 
 • Geen advies nodig? Sluit rechtstreeks af via www.Mo-Lotta.nl.