CORONA/COVID-19: JE VERZEKERING BLIJFT GEWOON DEKKING HOUDEN!

#FAQ

#Corona/COVID-19: Je verzekering blijft gewoon dekking houden!

Biedt mijn verzekering nu wel dekking?
We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten hoe wij omgaan met de dekking van onze verzekeringen, als het gaat om het Corona-virus en de mogelijke gevolgen. Als je een verzekering bij Dazure hebt afgesloten, blijf je dan wel dekking houden als je gevaccineerd bent tegen Covid-19, omdat het vaccin valt onder een medisch experiment? Of als je ziek bent en langdurig niet meer kunt werken? Of als je geen baan meer hebt, omdat je werkgever in de financiële problemen is gekomen? Of, in het ergste geval, als er sprake is van overlijden door het virus; wordt er dan wel gewoon uitgekeerd?

Dekking blijft van kracht
We hebben contact opgenomen met onze verzekeraars om er zeker van te kunnen zijn, dat we jou de beste dekking kunnen bieden. Ook in deze onrustige periode. We kunnen met een gerust hart aangeven dat de dekking van de verzekering gewoon van kracht blijft. Dat betekent dat je bij de verzekeringen van Dazure dekking blijft houden als er sprake is van overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid als gevolg van het Corona-virus, conform de voorwaarden van uw verzekering. Daarnaast blijf je ook dekking houden als je gevaccineerd bent tegen Covid-19. Het nemen van het coronavaccin zal er niet voor zorgen dat je nabestaanden geen geld krijgen via je overlijdensrisicoverzekering. Dat bevestigt ook het Verbond van Verzekeraars.

Dekking in het buitenland
Let er wel op dat als je gaat reizen (of al bent afgereisd) naar een gebied buiten de EER en/of een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt, dat dit zeer waarschijnlijk gevolgen heeft voor de dekking van jouw verzekering. 

Wat als ik nu moeite heb met het betalen van de premie?
Het blijft wel belangrijk om je premie voor de verzekering te voldoen. Mocht je echt in betalingsproblemen komen, laat het ons dan weten via financieel@dazure.nl. We kijken graag of we samen een oplossing kunnen vinden.  

Nog vragen?
Omdat de omvang van de gevolgen omtrent het virus nog niet duidelijk zijn, blijft het belangrijk om de situatie de komende periode te blijven volgen. Meer informatie van het Verbond van Verzekeraars kun je hier vinden. Mocht je hier toch nog vragen over hebben, neem dan contact op met onze Servicedesk op servicedesk@dazure.nl, zodat we je vragen kunnen beantwoorden! Wanneer je een vraag hebt over de dekking van onze verzekeraar Chubb, dan kun contact opnemen met Chubb: info.benelux@chubb.com.