GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Allianz

#Door premieverlaging terug in de top 3

Premie voor de GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Allianz is verlaagd

Per 1 november 2019 is er een premieverlaging van de GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Allianz doorgevoerd. Met een gemiddelde verlaging van 4% staat Dazure hiermee met haar voorwaarden en tarief, bij een gelijkblijvende dekking, in 98% van de gevallen terug in de top 3.

‘’De scherpe prijsstelling in combinatie met onze super service is een gouden combinatie’’, Aldus Indra directeur van Dazure.

Indra ziet dat het aantal geadviseerde Overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's) gecombineerd met een hypotheek minder is dan in 2018. In 2018 is de verplichtstelling van een ORV ter afdekking van een hypotheekschuld losgelaten door NHG, waarna veel geldverstrekkers dit ook hebben doorgevoerd voor hun reguliere productie. Waarborgfonds Eigen Woningen wilde hiermee meer bescherming bieden aan kwetsbare doelgroepen. Het tegenovergestelde lijkt nu echter het geval. ‘’Wat mij betreft heeft deze afschaffing niet tot de gewenste bescherming van kwetsbare doelgroepen geleid, maar leidt het er juist toe dat de kwetsbare doelgroep alleen maar groter is geworden. Dit is een onwenselijke situatie. En daarom willen wij er voor zorgen dat nog sneller inzichtelijk kan worden gemaakt waarom een verzekering gewenst is. Daarnaast willen we het proces wat daarna volgt zo eenvoudig en prettig mogelijk, tegen de beste prijs aanbieden zodat een adviseur en klant eenvoudig kunnen kiezen voor het beste financiële advies’’, aldus Indra.

De GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering is een overlijdensrisicoverzekering waarbij een scherpe premie, digitale afname van een verkorte gezondheidsverklaring, een digitaal aanvraagtraject, volledige transparantie en de zorgplicht centraal staan. De verzekering wordt onder twee verschillende risicodragers aangeboden, zodat Dazure een scherpe premiestelling voor vrijwel alle doelgroepen kan realiseren.