Good Finance in praktijk


Het is bijna tien jaar geleden dat de kredietcrises losbarstte. In het terugblikken gaat het vooral over waar het misging. Maar hoe zit het met die voorbeelden in de financiële sector die laten zien dat het wel anders kan? Bijvoorbeeld die bank in Ijsland die de kredietcrises op eigen kracht wist te doorstaan terwijl collega-banken bij bosjes neervielen. En die eerlijke beurs in Amerka die beleggers beschermt tegen snelle beurshandelaren en volledige openheid geeft over de kostenstructuur. Of die succesvolle hippe zeepfabrikant die 50 procent meer belasting betaalt dan de concurrent omdat ze bewust ‘nee zeggen’ tegen oneerlijke belastingconstructies en graag hun ‘fair share’ aan belasting betalen. Genoeg voorbeelden om van te leren hoe het anders kan. 

Amba Zeggen bespreekt een aantal succesvolle voorbeelden en de belangrijkste overeenkomsten tussen deze organisaties. Er is geen excuus meer om vast te houden aan ‘hoe we het altijd deden’. Het moet anders en het kan anders!  

Amba Zeggen richtte in 2011 haar adviesbureau Risk & Governance op. Zij is geëngageerd spreker en motiveert en inspireert financieel dienstverleners het anders te doen. Naast haar advieswerk is Amba docent aan de UvA Amsterdam Business School.