Pokket behaalt 1e plaats

#DFO Onderzoek

Pokket behaalt eerste plaats op het onderdeel Gebruiksvriendelijkheid bij het DFO onderzoek onder financieel adviseu

In het onderzoek van Bureau DFO onder financieel adviseurs staat Pokket in de categorie adviessoftware / financiële planningssoftware op de eerste plaats op het onderdeel Gebruiksvriendelijkheid. In dit onderzoek werd uitgevraagd wat de gebruikers het belangrijkste vinden bij een adviestool. Gebruiksvriendelijkheid werd door 84% van de gebruikers als belangrijkste gezien. Pokket scoort op dit gebied maar liefst een 8,8. Dit is de hoogste score behaald tijdens het onderzoek. Een topscore voor de tool Pokket die nog maar 1 jaar geleden gelanceerd werd.
 

Meer hoge scores
Tevens behaalt Pokket een 1e plaats op de onderdelen: snelheid, integreren in de adviesflow, mate van innovativiteit, deskundigheid van de medewerkers en beoordeling van de trainingen.  
Op het onderwerp actualiteit behaalt Pokket een gedeelde eerste plaats. Op algemene tevredenheid staat Pokket op de tweede plaats.

Daarnaast sluit Pokket het beste aan op de zaken die de eigen gebruikers belangrijk vinden. De vijf belangrijkste aspecten van de tool voor de gebruikers van Pokket zijn: gebruiksvriendelijkheid (90%) snelheid (75%) inhoudelijke kwaliteit van de rapportage (68%) visuele kwaliteit van de rapportages (63%) en actualiteit (45%). Pokket krijgt op deze vijf onderdelen een gemiddelde beoordeling van een 8,7 waarmee Pokket ook hier de hoogste score behaalt.

De overall eerste plaats is dit jaar toegekend aan Finrust die hoog scoort op bijvoorbeeld de diepgang van het advies, NPS en de kwaliteit van de rapportages.

Onderzoek DFO
DFO doet ieder jaar onderzoek naar de waardering van financieel adviseurs voor de door hen gebruikte adviessoftware / financiële planningssoftware. In maart en april 2021 is de meest recente editie van dit onderzoek gehouden. Dit onderzoek behoort tot een van de grootste vergelijkende automatiseringsonderzoeken onder financieel advieskantoren. Dit jaar ontving DFO 1189 beoordelingen. Aan het onderzoek doen 22 financiële softwarepakketten mee.

Online reken- en rapportagetool
Pokket is een online reken- en rapportagetool die je helpt in een korte tijd (enkele minuten) inzicht te geven in: de maximaal mogelijke hypotheek op basis van de CHF-norm, de bijbehorende financieringsbehoefte van de klant en de te dekken risico’s op overlijden en arbeidsongeschiktheid gedurende de looptijd van de hypotheek. Je hebt ook de mogelijkheid in Pokket om de klant mee te nemen in het proces van inzicht, inventarisatie, advies tot nazorg. De inzichtstool kun je aanvragen via info@pokket.nl.