Extra korting bij hypotheek gerelateerde ORV's van Dazure

Onderzoek wijst uit dat mensen met een hoger inkomen gemiddeld tot wel zo’n vijf jaar ouder worden. Ons tarief was tot nu toe gebaseerd op een gemiddeld inkomen, maar in combinatie met het afsluiten van een hypotheek kunnen we voor de hogere inkomens nu een stapje verder gaan.

Dazure biedt exclusief voor haar adviseurs een korting op de volgende producten:

  • GoedIdee Nabestaandenverzekering
  • GoedIdee Eenjarig Nabestaandenverzekering
  • GewoonIdee Nabestaandenverzekering

Op basis van het aantoonbare gezinsinkomen van jouw klant(en) kan er eventueel een korting worden toegekend op de premie. 
Let op: Het gezinsinkomen dient geverifieerd te zijn door een hypotheekverstrekker om in aanmerking te kunnen komen voor deze eventuele korting.

Wat valt er onder het gezinsinkomen?
Heel simpel: alle inkomensbestanddelen die ook gebruikt worden voor een hypotheekaanvraag. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Inkomen uit loondienst inclusief vakantietoeslag, onregelmatigheidstoeslag, vaste 13e maand, provisie, eindejaarsuitkering en overwerk per jaar;
  • Inkomen uit onderneming, zijnde de gemiddelde bruto jaarwinst;
  • Alle opgegeven uitkeringen, wettelijk en uit verzekering, inclusief vakantietoeslag;
  • Inkomen uit pensioen.

We houden namelijk rekening met alle inkomensbestanddelen die meegenomen mogen worden voor de hypotheek. Het gaat dus om het inkomen, dat ook gebruikt wordt voor de hypotheek, op dit moment.

Wanneer dit gezinsinkomen hoger is dan € 40.000, wordt de premie lager. Wanneer het inkomen niet wordt ingevuld of ‘te laag is’, dan wordt gewoon de 'normale' premie berekend.

Het gezinsinkomen moet vastgesteld zijn ten behoeve van de hypotheekaanvraag door middel van een werkgeversverklaring of jaarrekening/loonstrook. Oftewel: de normale procedure bij hypotheekaanvragen.

Wanneer kun je het gezinsinkomen gebruiken voor je premieberekening?
Alleen bij een hypotheek gerelateerde overlijdensrisicoverzekeringaanvraag kun je het gezinsinkomen inzetten. Dit betekent echter niet dat de aanvraag verpand moet zijn.

Wij kunnen een controle uitvoeren om te controleren of het gezinsinkomen juist is opgegeven om te bepalen of de premie correct is berekend.

Mocht je toch nog een vraag hebben dan kun je natuurlijk altijd even bellen/mailen of appen.