FiKKs

Genomineerd voor de categorie ‘Go Viral’ (vooruitstrevende initiatieven)

Fikks heeft een app ontwikkeld waarmee je een buddy (een vrijwilliger) kunt raadplegen om ervoor te zorgen dat je geldzaken weer op orde kunt brengen.

In de categorie Go Viral heeft FiKks een prachtige slogan: ‘Met FiKks pak je geldzaken aan voor ze geldzorgen zijn’. Missie van FiKks, een initiatief van de stichting Helden van de Wil is: ‘heel Nederland schuldenvrij’. Op een laagdrempelige manier kun je via een app een buddy (een vrijwilliger) raadplegen om ervoor te zorgen dat je jouw geldzaken weer op orde kan brengen. De maatschappelijke relevantie is groot, alleen al gezien het feit dat één op de vijf Nederlanders schulden heeft en dat het aantal mensen dat het aantal mensen dat moet aankloppen bij de Voedselbank groeiende is.

Bekijk hier het filmpje van FiKKS & bepaal of jij op FiKKs gaat stemmen, want jij bepaalt tijdens de Positive Finance Day de winnaars!

In het filmpje is een gebruiker van de app van fiKKs te zien. De gebruiker heeft zelf schulden en maakt gebruik van de app om zijn geldzaken weer op orde te krijgen. Hij licht toe waar de app van fiKKs hem bij helpt.