Herstel van vertrouwen met Blockchain

Herstel van vertrouwen is het grootste item voor de financiële sector. Daar is iedereen van doordrongen. Er is nog relatief weinig aandacht voor de invloed van nieuwe technologieën, zoals blockchain. Een inspirerend voorbeeld is Tykn.nl, een startup van een 33-jarige Syriër die een geboorteregister bouwt met behulp van de blockchain- en bitcointechnieken.

Dit bedrijf werd opgericht vanuit een persoonlijk vraagstuk waar miljoenen vluchtelingen mee te maken hebben. Hoe toon je je identiteit aan als je niet meer beschikt over officiële documenten?  

Tey zelf is namelijk een vluchteling zonder geboortebewijs. Als geen ander weet hij hoe moeilijk het is om als vluchteling te leven zonder officiële documenten, diploma, geboorteplaats, etc. Kun je je voorstellen dat je huis in brand staat en er is geen ID overgelaten om je te identificeren als burger? Dit is het probleem waarmee miljoenen vluchtelingen dagelijks worden geconfronteerd en waar Tykn.nl een oplossing voor biedt

Tey Eirjula, oprichter Tykn.nl en een zeer gewaardeerd spreker (TEDx) is ook spreker op de Positive Finance Day van 9 november a.s in Den Haag

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Aegona.s.r. en ING, kennispartners die het gedachtegoed van de Positive Finance Day onderschrijven.