Iets goeds doen voor een ander

#Blog

Ik heb al eerder geblogd over de verschillende petten die je bij Dazure op kunt hebben. Bij mij hoofdzakelijk financieel, maar ook marketing & teksten. Nu wil ik graag iets vertellen over onze inspanningen op het gebied van goede doelen.

“Inspanningen” klinkt misschien wat overdreven. Laten we eerlijk zijn, echt heel moe worden we er niet van. We krijgen er juist energie van. Het is bijzonder om een paar keer per jaar even met iets heel anders bezig te zijn dan de dagelijks terugkerende werkzaamheden hier op kantoor.

Mensen zonder (t)huis
In Breda zit stichting SMO. De cliënten zijn veelal dak- en/of thuisloos. Er wordt zinvolle dagbesteding en hulp aangeboden, SMO is een zoete inval en 2x per week wordt hier ’s avonds gekookt door vrijwilligers. Dan kunnen cliënten voor weinig geld een gezonde warme maaltijd mee eten. Om de zes weken gaan twee willekeurige collega’s koken. Dat blijkt zó leuk te zijn. Je kunt zelf bepalen wat je gaat koken. We gaan rond 16 uur samen boodschappen doen voor een maaltijd voor ongeveer 25 personen. Dan naar SMO en aan de slag met koken. Klokslag 18 uur wordt het eten opgediend en je eet zelf ook mee. Ook hier leer je een heel andere kant van de samenleving kennen. Je krijgt meer begrip voor iemands situatie als hij je zelf vertelt hoe het zover heeft kunnen komen. Ongeluk zit in een klein hoekje.

Ieder jaar rennen we met de Bredase Singelloop een mooi bedrag bij elkaar en doneren dit aan SMO voor Sinterklaasvieringen. Zo krijgen de kinderen van de cliënten een mooi cadeau van Sinterklaas. Dankzij onze vrijgevige sponsoren van de Singelloop is er ook al een bedrag opzij gezet voor de SMO Sinterklaasviering volgende jaren.

De dankbaarheid van al deze mensen is groot
En onze dankbaarheid ook weer, want het geeft je echt een goed gevoel om iets goeds te mogen doen voor een ander! Heb jij nog goede ideeën waar wij ons voor zouden kunnen inspannen? Mail ze naar barry@dazure.nl. Dankjewel!