Iets goeds doen voor een ander

#Blog

Ik heb al eerder geblogd over de verschillende petten die je bij Dazure op kunt hebben. Bij mij hoofdzakelijk financieel, maar ook marketing & teksten. Nu wil ik graag iets vertellen over onze inspanningen op het gebied van goede doelen.

“Inspanningen” klinkt misschien wat overdreven. Laten we eerlijk zijn, echt heel moe worden we er niet van. We krijgen er juist energie van. Het is bijzonder om een paar keer per jaar even met iets heel anders bezig te zijn dan de dagelijks terugkerende werkzaamheden hier op kantoor.

Verpleeghuis
De afgelopen vijf jaar hebben we ons bescheiden steentje bijgedragen bij Verpleeghuis Thebe Lucia in Breda. Hier wonen mensen met een complexe vorm van dementie of met psychiatrische problemen. Misschien heb je gemerkt dat begin december ons kantoor steeds een vrijdagmiddag niet bereikbaar is geweest. Zodra de Goedheiligman het land uit was gingen wij naar het verpleeghuis om de gezamenlijke ruimte in Kerstsferen te brengen. Van tevoren gingen we nog lekkere chocolaatjes, cake en roomsoesjes kopen, zodat we rond konden gaan op de afdelingen met al dat lekkers. Mooi om te zien hoe blij je mensen daarmee maakt, maar ook best confronterend wat je ziet.

Wij werken op een gezellig kantoor in de binnenstad van Breda, we zijn gezond en we lopen even de stad in als we daar zin in hebben. Wij hebben ons leven allemaal aardig op orde. Na een middag bij Lucia besef je dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Wat hebben wij veel respect voor het verplegend personeel. En wat leuk om te zien dat een aantal van onze collega’s ook talent heeft op dit vlak! Een praatje maken met iemand waarmee je eigenlijk niet echt een gesprek kunt voeren is best lastig. Om dit lustrum bij Lucia te vieren hebben we afgelopen december ook een fijne avond georganiseerd voor de bewoners. Met een zangeres, een Kerstverhaal, een warm buffet en vers schepijs. En wij stonden voor één avond in de bediening.

Mensen zonder (t)huis
In Breda zit stichting SMO. De cliënten zijn veelal dak- en/of thuisloos. Er wordt zinvolle dagbesteding en hulp aangeboden, SMO is een zoete inval en 2x per week wordt hier ’s avonds gekookt door vrijwilligers. Dan kunnen cliënten voor weinig geld een gezonde warme maaltijd mee eten. Om de zes weken gaan twee willekeurige collega’s koken. Dat blijkt zó leuk te zijn. Je kunt zelf bepalen wat je gaat koken. We gaan rond 16 uur samen boodschappen doen voor een maaltijd voor ongeveer 25 personen. Dan naar SMO en aan de slag met koken. Klokslag 18 uur wordt het eten opgediend en je eet zelf ook mee. Ook hier leer je een heel andere kant van de samenleving kennen. Je krijgt meer begrip voor iemands situatie als hij je zelf vertelt hoe het zover heeft kunnen komen. Ongeluk zit in een klein hoekje.

We hebben vorig jaar met de Bredase Singelloop een mooi bedrag bij elkaar gerend en gedoneerd aan SMO voor de Sinterklaasviering. Zo kregen de kinderen van de cliënten een mooi cadeau van Sinterklaas. Als dank hiervoor mochten wij onze eigen Sinterklaasviering in hun prachtige creatieve ruimte houden. Dankzij onze vrijgevige sponsoren van de Singelloop is er ook al een bedrag opzij gezet voor de SMO Sinterklaasviering van 2018.

De dankbaarheid van al deze mensen is groot
En onze dankbaarheid ook weer, want het geeft je echt een goed gevoel om iets goeds te mogen doen voor een ander! Heb jij nog goede ideeën waar wij ons voor zouden kunnen inspannen? Mail ze naar barry@dazure.nl. Dankjewel!