Je wilt het beste voor de klant, maar daar waren tot voor kort nog geen oplossingen voor

Als adviseur wil je klanten goed adviseren over hun mogelijkheden. Een overlijdensrisicoverzekering is goed uit te leggen aan de klant, een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak een stuk lastiger. Michel Dijk, adviseur bij Thuis in Geld ervaart dit ook zo: "Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn voor klanten moeilijk te begrijpen, ze zijn te ingewikkeld. Doordat de AO-verzekering ingewikkeld is, is het voor de adviseur ook lastig om deze te adviseren en af te sluiten."

In dit artikel lees je wat de aanleiding was voor Dazure om een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering te lanceren die wel een passende dekking heeft tegen een scherpe premie. Ook lees je hoe jij als adviseur straks met een gerust hart een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt afsluiten.

Groot deel van de klanten is niet voorbereid
Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders bij het afsluiten van een hypotheek geen rekening heeft gehouden met het scenario om werkloos te raken. Het onderwerp werkloosheid komt wel vaak aan bod tijdens een gesprek: 57 procent van de hypotheekadviseurs wijst consumenten in adviesgesprekken op de mogelijke gevolgen van baanverlies voor hun hypotheek. Toch heeft 46 procent van de Nederlanders met een hypotheek geen concreet actieplan klaarliggen als dat gebeurt (Onderzoek Munt Hypotheken 2020).

Een passend advies, met een netto oplossing
Als adviseur wil je het beste voor je klant, maar tot voor kort waren er niet altijd passende oplossingen voor. Dit maakte het voor jou als adviseur lastig om op de juiste manier te adviseren. Het was voor Dazure de aanleiding om een verzekering te lanceren die een netto dekking biedt. De GoedIdee Inkomensbeschermer is gebaseerd op een berekening van twee uiterste AO-scenario's, in plaats van één AO-scenario zoals bij andere verzekeringen. Met als resultaat een altijd passende dekking, ongeacht de toekomstige AO-situatie.

Dat het lastig is om een AO-verzekering af te sluiten weten we, maar we weten ook hoe blij klanten zijn als ze ervoor verzekerd zijn op het moment dat het mis gaat.

Maak het verschil voor je klant
Met de AO-verzekering van Dazure kun je er op rekenen dat deze verzekering aansluit bij het scenario waarin je klant belandt als deze arbeidsongeschikt raakt. Jouw advies kan het verschil maken voor je klanten. De GoedIdee Inkomensbeschermer kun jij als adviseur met een gerust hart afsluiten.

Meer weten over de GoedIdee Inkomenbeschermer? Wil je meer weten over de GoedIdee Inkomensbeschermer? Meld je dan aan voor een introductie of lees hier meer.

Meld je aan voor een introductie

Wil je meer weten over de GoedIdee Inkomensbeschermer? Of heb je een vraag? Vul dan het formulier in & wij nemen contact met je op! 

Contactformulier

''Maak elke dag een beetje beter''

Jeroen Muselaers - Medewerker Automatisering

'Een arbeidsongeschiktheidsverzekering had mij en mijn gezin wel meer rust gegeven'

'Een oplossing voor arbeidsongeschiktheid die wel aansluit op alle AO-scenario's'

'Een altijd passende dekking, ongeacht de toekomstige AO-situatie'