#Nooit meer oversluitzorgen

#Blog

Uit onderzoek van Moneyview blijkt dat het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering die voor 2012 gesloten is de voorbije jaren daadwerkelijk zou hebben geloond. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn in de jaren voor 2010 het snelst gedaald. Sindsdien is de daling wat gestagneerd. Logisch dat de consument er nu op gewezen wordt dat het oversluiten van een verzekering die is gesloten voor 2012 wellicht een verstandige keuze is.

Daarnaast is de markt van aanbieders aan het veranderen. Er worden verzekeringen gemaakt die zich steeds meer differentiëren en richten op een scherp afgebakende doelgroep. Zo zijn er inmiddels veel hypotheek-gerelateerde overlijdensrisicoverzekeringen beschikbaar, omdat de doelgroep een ‘goed’ risico vormt voor de verzekeraar. De acceptatierichtlijnen worden dan ook steeds strakker en lang niet iedereen past binnen deze kaders.

Maar wat wil de consument? Een consument wil toch niet elk jaar om zich heen moeten kijken waar het nu weer voordeliger is. Want, laten we eerlijk zijn, de prijs is niet het enige wat onderscheidend is op het gebied van verzekeringen vergelijken. Een consument wil er vanuit gaan dat de prijs die hij betaalt een eerlijke prijs is. Als je al vele jaren € 30 per maand betaalt en je buurman betaalt voor exact hetzelfde product € 10 per maand, hoe voel je je dan? Dan voel je je afgezet. Zoals op een buitenlandse markt waar je had moeten afdingen, maar daar pas later achter kwam.

Stel je voor…. dat er een verzekering was waarbij de consument niet genoodzaakt is om steeds te moeten kijken naar de top 3 van dit moment. Waarbij oversluiten niet nodig is, en een adviseur uren bespaart en de consument de kosten. Waarbij de consument op de lange termijn een goede en passende dekking krijgt met een marktconforme premie die gewoon (positief) meebeweegt met de ontwikkelingen. Dat is best een GoedIdee toch?

Die verzekering is er! Met de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering doen we dit alweer tien jaar. De afgelopen jaren hebben we de premie al 6x verlaagd naar aanleiding van gewijzigde overlevingstafels of lagere kostenopslagen. En niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor de bestaande klanten. Dit voorbeeld heeft tot nu toe nog geen enkele verzekeraar opgevolgd. Een ander mooi kenmerk van de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering is het premiedepot. Omdat je gedurende de looptijd steeds dezelfde premie betaalt, betaal je in de eerste jaren eigenlijk iets teveel en later te weinig. Het premie-overschot van de eerste jaren wordt in een premiedepot gestort voor later gebruik. Als je de verzekering tussentijds beëindigt (bijvoorbeeld omdat je huis verkocht is), dan krijg je de waarde die in het premiedepot is opgespaard terug. Voor meer informatie: premiedepot.