VIJF STERKE NOMINATIES

#POSITIVE FINANCE AWARD 2019

De genomineerden voor de Positive Finance Award 2019 zijn bekend

Bright Pensioen, PCAF, Phenix Capital, Perfect Day en BLG Wonen zijn genomineerd voor de Positive Finance Award 2019. De genomineerden hebben een positieve bijdrage geleverd binnen de financiële sector op het gebied van duurzaamheid, social impact en innovatie. Wie er gaat winnen ligt volledig in de handen van het publiek. Vanaf 18 oktober kan iedereen online zijn stem uitbrengen. De awards worden uitgereikt tijdens de vierde editie van de Positive Finance Day van 31 oktober 2019 in Gouda.


De jury bestaat uit Valentina Visser (Havelaar & van Stolk), Alexander Koene (BR-ND), Arjen Bijlsma (ASR) en Odette Bakker (Dazure). Evenals de vorige jaren was de opdracht van de jury: zoek initiatieven binnen de financiële wereld waar de samenleving écht iets aan heeft gehad, waar mensen duurzaam mee geholpen zijn en waar de financiële wereld mooier door is geworden. Er zijn twee categorieën: Proven en Go Viral. Onder Proven verstaat de jury initiatieven die bewezen betekenisvol zijn en onder Go Viral vooruitstrevende initiatieven die stevige nieuwe bruggen bouwen richting de samenleving. Bright Pensioen, PCAF (Platform Carbon Accounting Financials) en Phenix Capital zijn genomineerd in de categorie Proven voor de Positieve Finance Award 2019. Perfect Day Cyber security en de huurdersverklaring van BLG zijn genomineerd in de categorie Go Viral.

Proven
BrightPensioen heeft de ambitie om het financiële stelsel te veranderen. BrightPensioen werkt op basis van een lidmaatschap, iedere deelnemer is mede-eigenaar en er wordt uitsluiten belegd in duurzame fondsen. Volgens de jury heeft BrightPensioen laten zien dat het nieuwe model bestaansrecht heeft in de pensioenmarkt.

De tweede genomineerden is PCAF. PCAF heeft een meetmethode waarmee de CO2-impact van beleggingen en financieringen zichtbaar worden. De jury vindt het uitgangspunt van PCAF duidelijk en vooruitstrevend; de impact van de financiële sector op het klimaat verkleinen om eraan bij te dragen dat de wereldwijde temperatuurstijging binnen veilige marges blijft.

Phenix Capital richt zich volledig op impact investment. De jury vindt het bewonderingswaardig dat Phenix Capital met hun grote netwerk en specialisme in staat zijn om institutionele beleggers van het juiste advies te voorzien om voor een andere koers te kiezen.

Go Viral
Perfect Day Cyber security biedt inzicht, helpt met concrete oplossingen en maakt beveiliging betaalbaar. De jury vindt het verfrissend dat er niet direct in verzekeringsoplossingen wordt gedacht.

BLG Wonen vindt dat de woningmarkt voor iedereen toegankelijk moet zijn dus ook voor de huurders die graag willen kopen. Met de pilot ‘huurverklaring’ krijgen huurders de mogelijkheid om te kijken of een hypotheek met huurverklaring voor hen een mogelijkheid is. De jury vindt dat BLG wonen haar social kant laat zien en lef toont om juist in mogelijkheden te denken.