Sprekers

#Positive Finance Day 2022

Joline Heusinkveld - Women INC

Joline Heusinkveld is programmamanager bij WOMEN Inc. en zet zich onder andere in voor het verbeteren van de economische positie van vrouwen (slechts 50% van de vrouwen in Nederland is op dit moment financieel onafhankelijk). Hierbij focust ze zich, samen met partners uit het veld, op thema's als inclusieve financiële producten, het wegnemen van barrières binnen wet- en regelgeving en het vergroten van financieel bewustzijn onder vrouwen. Joline werkte eerder in het CSR team van KPMG en als onafhankelijk adviseur bij o.a. OneWorld en het KIT. 

In de keynote Inclusive Finance neemt Joline Heusinkveld de deelnemers mee in op het verbeteren van de economische positie van vrouwen in Nederland. Hoe staat het ervoor in Nederland? Hoe vergroten we financieel bewustzijn onder vrouwen? En wat is er nodig om een inclusiever financieel speelveld te creëren? In deze keynote gaan we op deze vragen in.

Eline Hesse

Eline Hesse, duurzaam investeerder en impact coach, geeft een introductie over duurzaam beleggen, de dilemma's die je tegenkomt en wat je kan doen als investeerder om de wereld een stukje beter te maken. Eline Hesse is cofounder van Bewust; impactvolle keuzes maken met je geld. In 2019 verscheen haar film Petrol dollars for a different engine, waaraan ze drie jaar heeft gewerkt. In deze film wordt ze gevolgd in haar zoektocht naar een duurzame beleggingsportfolio. Tegelijkertijd komen haar eigen levensvragen in beeld. Zie ook het interview Genoeg is genoeg in de zomereditie 2020 van het New Financial Magazine.

Damaris Matthijsen

Damaris Matthijsen (1971) heeft een droom waarmee ze je in je hart `raakt. Met haar trom en zang opent ze verrassend en ontroerend een stevig gesprek over de samenleving waarnaar we verlangen. In 2019 ging ze van start met Economy Transformers en in 2012 ontwikkelde ze de zes sleutels voor transitie, een krachtige tool voor bedrijven en individuen om bij te dragen aan een nieuwe economie.

Damaris is veelgevraagd (key note) spreker. Dit jaar verscheen haar boek: Vrij, Gelijk en Samen: wegwijzer voor mensen die vanuit vertrouwen willen meebouwen aan een mens- en Aardewaardige samenleving. Bekijk hier haar portret van MaatschapWij.