Sprekers

Positive Finance Day 2023

Christine Boland - Doorbreek de verbubbeling

Hoe kan innovatie bijdragen om de verbubbeling te doorbeken en de verbinding tussen mensen onderling, culturen, systemen, organisaties te herstellen? Christine analyseert wat er nu gebeurt, waarom het gebeurt en wat de impact is op de toekomst. Door de tijdgeest te doorgronden en te begrijpen helpt ze mensen, merken en organisaties om de juiste stappen te zetten. Broodnodig omdat we in een doorslaggevend decennium leven. Christine adviseert topondernemers, organisaties en overheden en is verbonden aan de UVA Academy bij het executive programma The Future of Strategy. Laat je inspireren door haar scherpe en hoopgevende analyse, eerder dit jaar hogelijk gewaardeerd door de 700 bezoekers van het VIP-congres van VVP en CGA.

Jan Jongert - BleuCity, pionier van een duurzame toekomst

Superuse is als architectenbureau een wereldwijde pionier in het toepassen van hergebruik in de bouw. Sinds 1997 zijn bekende voorbeelden gerealiseerd waaronder een speeltuin van afgedankte windmolenwieken en een villa die voor ongeveer 60 procent uit restmateriaal bestaat. Wereldberoemd is BlueCity in Rotterdam, dat zich ontwikkelde van leeg zwembad tot spil van de circulaire economie in Rotterdam en omstreken. Jan Jongert is dit jaar curator van het Nederlands paviljoen van de Architectuurbiennale in Venetië waarin de (beperkende) invloed van onze economie op duurzaam bouwen het hoofdthema is. Laat je meeslepen door het ondernemersverhaal van Superuse met tal van tips voor bedrijven die in hun sector voorop willen lopen met innovaties. Ga mee op reis naar een duurzame toekomst.

Gijsbert Koren (We Are Stewards) en Michael van Loenen (YouBeDo) - Nieuwe ondernemingsvormen: purpose en praktijk

Het model van steward-ownership helpt ondernemers om de focus op de missie en langetermijnswaarde in hun onderneming te borgen. Hoe ziet dit model eruit?  Wat zijn de voordelen voor bestaande en nieuwe bedrijven? Wat levert het de samenleving op? En hoe werkt het in de praktijk? Tips en ervaringen waar iedere organisatie zijn voordeel mee kan doen.