Teamwork makes the dream work

#Wat is het fijn om weer op kantoor te zijn

Teamwork makes the dream work

Na anderhalve maand volledige stilte is er sinds een aantal weken weer wat leven op kantoor. Verschillende collega’s hebben hun thuiswerkplek al regelmatig ingewisseld voor een vertrouwde plek op kantoor. Wat is het fijn om weer op kantoor te zijn.

Alles is wat anders dan we gewend zijn, zo is het kantoor nog erg leeg en wordt er niet gezellig samen geluncht, maar het is een begin. Omdat we het van groot belang vinden de richtlijnen van het RIVM aan te houden hebben we een schema gemaakt waarop naar voren komt welke werkplekken gebruikt kunnen worden. Collega’s kunnen zich elke week inschrijven voor een werkplek. Hierdoor zorgen we ervoor dat er voldoende afstand is en dat er nooit te veel medewerkers aanwezig zijn.

Een deel van het team is nog niet op kantoor geweest. Zo werken bijvoorbeeld sommigen van ons nog volledig thuis, zodat we het openbaar vervoer niet onnodig belasten. Ondanks de fysieke afstand welke er in de praktijk nog veel is, blijft het positieve team gevoel groot en is de samenwerking goed. We zien elkaar dagelijks tijdens de online dag start en we proberen elkaar blij te maken met kleine attenties of een uitgebreide borrel. Ook merken we dat we elkaar weten te vinden wanneer nodig, op welke manier dan ook. ‘Teamwork makes the dream work’