TIJD VOOR EEN NIEUW ‘GOEDIDEE’!

#Combinatiedekking

Tijd voor een nieuw ‘GoedIdee’!

Dazure heeft per februari voor de GoedIdee (Eenjarig) Overlijdensrisicoverzekering een combinatiedekking geïntroduceerd. Dit betekent dat je als adviseur een dalende dekking met een gelijkblijvende dekking kunt combineren in één polisaanvraag.

Hoe werkt dit dan?
Je kiest voor een dalende dekking, dat kan lineair of annuïtair dalend zijn. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een ander verzekerd bedrag op einddatum waar naartoe gedaald kan worden. Standaard is er sprake van een daling naar € 0,- verzekerd bedrag op einddatum, maar hier kan dan van afgeweken worden. Het ingevoerde bedrag wordt dan gezien als het gelijkblijvende verzekerde bedrag binnen de polis. Dit is een minimaal bedrag van € 10.000,-.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?
Tegenwoordig zijn er veel oversluiters op de hypotheekmarkt; deze doelgroep heeft nog regelmatig een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een hypotheekdeel waarop afgelost wordt. Maar ook starters kiezen geregeld een aflossingsvrije deel. Gezien de lage rentestand kan dit alsnog voordelig zijn voor de klant. Door het combineren van een gelijkblijvende en een dalende dekking op een polis is meteen de volledige hypotheek meegenomen in een polis ter afdekking van het risico. Ook kun je het afdekken van de hypotheekschuld en het verzorgen van een nabestaandenvoorziening op deze manier combineren op een polis. Het is dan niet meer nodig twee verschillende polissen af te sluiten en dit scheelt de klant eenmaal vaste poliskosten per maand. Ook is dit gemakkelijker aanvragen, en scheelt dus tijd.
Aanvullend kan vanuit een pensioenadvies vastgesteld worden dat er altijd een gegarandeerd kapitaal uitgekeerd zou moeten worden. Daarbovenop zal er aanvullende dekking nodig zijn, het tekort per jaar, welke zal dalen richting pensioenleeftijd. Door het gegarandeerde (gelijkblijvende) kapitaal te combineren met het dalende kapitaal richting pensioenleeftijd, kan er binnen een polis een passende dekking aangevraagd worden.

Waar kan ik dit berekenen en aanvragen?
Momenteel is de combinatiedekking alleen via onze Dazure omgeving aan te vragen. Vanaf 14 maart kan dit ook vanuit Adviesbox. Uiteraard hebben we vanuit Dazure andere pakketten geattendeerd op deze optie met het verzoek te bekijken of dit ook in hun software aangeboden kan worden. Mocht je werken in een pakket waarbij dit nog niet aan te vragen is, maar je wilt dit wel, laat het Zakaria dan weten (zakaria@dazure.nl); samen staan we sterker!