Verruiming voorlopige ongevallendekking

Als de overlijdensrisicoverzekering bij Dazure nog niet is ingegaan, maar de aanvraag is wel ontvangen, dan geldt er een voorlopige dekking. Afhankelijk van de verzekeraar en moment van overlijden kan er een volledige of een ongevallendekking van toepassing zijn. Hiermee heeft de consument toch een stukje zekerheid als er bijvoorbeeld sprake is van overlijden na de totstandkoming van de koopovereenkomst, maar de verzekering nog niet is ingegaan.
Bij de GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering Powered by Leidsche verzekeringen is de ongevallendekking verruimd. Er volgt bij een ongeval een uitkering conform het verzekerd bedrag in de aanvraag, gemaximeerd op € 300.000 (in plaats van € 250.000). Om deze reden hebben we de volgende productinformatie aangepast:

We zien overigens vaak dat bij de hypotheekgerelateerde aanvragen er gekozen wordt voor een ingangsdatum op passeerdatum. Er kan echter al sprake zijn van een financieel risico bij overlijden voor het passeren, namelijk vanaf moment dat de koopovereenkomst (mondeling) tot stand komt. Een voorlopige (ongevallen)dekking beidt lang niet altijd voldoende zekerheid. In die gevallen is het beter om de verzekering al voor het passeren te laten ingaan.