Wie niet horen wil, moet luisteren

#podcast Sterveding

Wie niet horen wil moet luisteren

Als financieel adviseur heb je het beste voor met al je klanten. Jij weet hoe belangrijk verzekeringen zijn. Ondanks jouw goede, overtuigende advies beslist de klant soms toch anders. “Een overlijdensrisicoverzekering? Nee, dat vinden wij niet nodig. We zijn jong en gezond, zonde van het geld.”
 
Daar zit je dan, met je goede advies. Jij weet wel beter. Jong en gezond is geen garantie dat je oud gaat worden. Jij wil jij jouw klanten beschermen. Los daarvan bestaat er ook nog het risico dat jouw cliënt jou later aansprakelijk probeert te stellen voor een misgelopen uitkering. Als voorbeeld deze kifid-uitspraak van eind vorig jaar: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (kifid.nl) Door de afstandsverklaring te laten tekenen dek jij je juridisch in en hiermee kan een klant soms toch nog over de streep worden getrokken voor zijn eigen bestwil. Daarnaast is storytelling een zachte maar doeltreffende manier om jouw klant bewust te maken van risico’s en oplossingen.
 
Luister-tip!
Geef jouw klant daarom als tip mee dat ze naar onze podcast Sterveding kunnen luisteren: openhartige gesprekken, uit het leven gegrepen. Té jonge mensen die zichzelf plotseling weduwe of weduwnaar moeten noemen. Ook zij dachten dat zoiets nooit zou gebeuren. Deze serie gaat grotendeels over kracht en liefde, rouw en verwerking. Maar in elk gesprek komt ook de overlijdensrisicoverzekering ter sprake. Hieruit blijkt elke keer weer dat de uitkering ontzettend belangrijk was voor de nabestaande(n). En dat er grote financiële zorgen kunnen ontstaan als er geen ORV is.

Gratis zakdoekjes op te vragen
Je kunt een pakje papieren Sterveding-zakdoekjes meegeven zodat jouw cliënt er later nog aan herinnerd wordt. Een doosje van deze zakdoekjes is gratis aan te vragen bij relatie@dazure.nl. Je hebt ze binnen een paar dagen in huis. Sowieso handig om in huis te hebben voor als er tranen vallen aan de adviestafel.