Wij gaan samenwerken met Söderberg & Partners

#Een mooie nieuwe stap

Wij gaan een strategisch partnership aan met Söderberg & Partners

Dazure bestaat dit jaar 15 jaar en Odette en Indra vinden het tijd voor een mooie nieuwe stap. Samen met medeoprichter Pim Frishert hebben wij Dazure in de afgelopen jaren flink zien groeien. Wij begonnen in 2008 als productontwikkelaar maar kunnen ons inmiddels Insuretech noemen met volmachten van vijf verzekeraars op het gebied van overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen. Pim Frishert heeft de afgelopen jaren als adviseur van de directie opgetreden en heeft inmiddels een leeftijd bereikt waarop hij wil gaan aftreden als aandeelhouder.

Odette en Indra zijn in contact gekomen met Söderberg & Partners en hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat er veel raakvlakken zijn op het gebied van ambitie, visie, humor en de manier waarop de samenwerking in het vat zal worden gegoten. Dazure heeft met Söderberg & Partners een internationale minderheidsaandeelhouder met een gedeelde visie gevonden. De komende jaren willen we versneld nieuwe producten introduceren en doorgroeien. Als groot voordeel zien wij ook de kans om nog meer mensen (en doelgroepen) te bereiken met de producten van Dazure.

Familiemeetlat als basis
Indra: “Odette en ik zijn ontzettend trots op ons bedrijf en waar we nu staan. We hebben mooie producten in de markt gezet met een geweldig team mensen. Mensen die allemaal de ambitie hebben om de financiële wereld nog beter te maken. Hiervoor hanteren wij de familiemeetlat. Bij de ontwikkeling van een nieuw product stellen wij ons altijd de vraag ‘zouden wij dit product zo aan onze eigen familie willen aanbieden?’ Deze familiemeetlat wordt langs alles gelegd, ook de manier van communiceren wordt hieraan getoetst. ‘Wil je zo ook omgaan met je familie?’. Dit DNA vinden wij ook bij Söderberg & Partners. Het vertrouwen in een lange termijn-samenwerking is wederzijds”.

Odette vult aan: “Wij hebben nog veel meer dromen. Door de omvang van ons bedrijf werden we soms beperkt in onze keuzes. Door deze samenwerking krijgen we de ruimte nog meer te gaan ondernemen. En wat Indra en ik hierin heel belangrijk vinden, is dat wij dat zelf blijven doen. De Söderberg familie is inmiddels al behoorlijk groot, we hebben er in één klap ook een heel distributienetwerk bij.”

Samen bouwen aan de toekomst
Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners, laat weten: “Wij zijn verheugd dat we Dazure mogen verwelkomen in de familie. De kennis & expertise van Dazure voegen waarde toe aan ons klantbedieningsconcept. Het nabestaandenpensioen wordt een belangrijk aandachtspunt door de Wet toekomst pensioenen, daar kunnen we samen nieuwe producten voor ontwikkelen. Het is onze missie om ons advies persoonlijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom zijn wij actief opzoek naar dienstverleners met producten die onze proposities kunnen versterken, Dazure is daarin een waardevolle toevoeging aan ons eigen distributiekanaal.  

Mocht je over deze nieuwe stap vragen hebben neem dan contact met ons op 
via: servicedesk@dazure.nl of bel naar: +31 (0)76 531 07 58. 

Het partnership en de overname van de aandelen is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM en wordt naar verwachting medio 2023 geëffectueerd.