zesde premieverlaging

#GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering

Zesde premieverlaging voor de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering

Voor de zesde keer in twaalf jaar tijd komt er een premieverlaging op de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering. Voor nieuwe én bestaande klanten, en dat is nog steeds uniek. Met deze premieverlaging staat de Goedidee Overlijdensrisicoverzekering veelal weer in de top 5, met name voor de hogere verzekerde bedragen. Wij werken hierbij samen met verzekeraar Scildon. Scildon is risicodrager van de verzekering en heeft ons volmacht verstrekt voor de GoedIdee overlijdensrisicoverzekering.

In de zomer van 2020 wordt de premie óók verlaagd voor bestaande klanten. Voor zover bekend biedt geen enkele andere ORV in de wereld bestaande klanten de voordelen van een premieverlaging.

Wie twaalf jaar geleden de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering afsloot heeft nu een veel scherpere premie dan degene die toen ging voor de goedkoopste premie. Met GoedIdee ben je verzekerd van een blijvend goede premie op de lange termijn. De premie wordt zo vaak als het kan aangepast, aan de betere vooruitzichten qua langer leven of operationele kostenbesparingen die bijvoorbeeld door betere automatisering worden gerealiseerd. Alleen positieve aanpassingen overigens; de premie wordt niet naar boven bijgesteld. Statistisch gezien worden we met z’n allen steeds ouder, de kans op vroegtijdig overlijden zakt elk jaar een beetje. ORV-premies worden daardoor over het algemeen steeds goedkoper.

Wie nu denkt dat hij een goede deal maakt met de scherpste premie van dit moment, kan over vijf jaar bedrogen uit zijn. Met GoedIdee zit je altijd goed. Indra Frishert, directeur van Dazure, zat een jaar geleden bij het tv-programma Kassa aan tafel om over de toenmalige reuring over de ORV-tarieven mee te praten. Indra: “De tarieven zijn ook de verantwoordelijkheid van de verzekeraars. Als een tarief niet meer van deze tijd is, dient dit aangepast te worden. We leven in 2020 en niet meer in 1990. Zeker nu er door Kifid straffen zijn opgelegd aan adviseurs voor het verzaken in het melden van de gedaalde ORV-tarieven aan klanten, zien wij dat adviseurs vaker GoedIdee adviseren. Wij zijn daarom heel blij dat we weer een premieverlaging kunnen doorvoeren. Doen wat je belooft! Klanten zijn blij verrast als ze horen dat ze zomaar minder hoeven te gaan betalen, terwijl het leven doorgaans op alle vlakken duurder wordt. Dát is de kracht van GoedIdee”.

Premiedepot
Wordt de polis tussentijds opgezegd? Dan kan het zijn dat er wat ‘spaargeld’ zit in de reservepot. Omdat er sprake is van een gelijkblijvende premie over de hele looptijd, betaalt de klant in het begin eigenlijk een te hoge premie. Die extra premie is aan het eind van de looptijd nodig, omdat de kans op overlijden groter wordt als iemand ouder is. Wordt tussentijds opgezegd en zit er tegoed in het premiedepot, dan wordt de betaalde premie die in de reservepot zit (premiedepot) netjes terugbetaald aan de klant.

GoedIdee viel tien jaar geleden al in de prijzen met zijn mooie en transparante kenmerken, en verdient nog steeds een award.